Oslobodite se stresa i napetosti uz TRE vežbe!

Da li se suočavate sa svakodnevnim stresom, anksioznošću ili osećajem napetosti u telu?

Prijave i informacije na tel.062-626202 ili 063-8519242

TRE (Tension&Trauma Releasing Exercises) je metoda koja se koristi za regulisanje i olakšavanje od fizičke i emocionalne napetosti kroz jednostavne serije vežbi koje iniciraju i podstiču prirodne mehanizme za autoregulaciju stresa. Poznato je da telo ima svoj urođeni odgovor i to najčešće grčenjem mišića na stres i napetost, a potom telesno i fiziološki memoriše ova iskustva koja ostaju “telesno zarobljena” u nama . Kroz TRE, vežbači dobijaju priliku da se prepuste prirodnom mehanizmu vibriranja/rasterećenja, a sve što pređe telesni prag i ponovo biva osvešćeno biva i otpušteno, a samim tim i oslobođeno. Telo tada dobija nov priliv energije, oset olakšanja koji su potrebni za revitalizaciju.

Sama metoda je nastala na bazi vežbi koje je Aleksandar Loven i bioenergetski psihološki pravac preporučivao za isceljenje, ali ih je tvorac ove metode dr David Barceli uobličio da se lako mogu primeniti u svrhu “samopomoći”.

TRE vežbe su efikasan način da se oslobodite od akumulirane napetosti i ponovo uspostavite ravnotežu uma i tela. Prednosti TRE vežbi:

✓ Opuštanje uma i tela: Vežbe podstiču prirodne refleksne reakcije tela koje pomažu da se oslobodi nakupljena napetost i stres.

✓ Smanjenje anksioznosti: Pomažu da se oslobodite anksioznosti i nervoze, donoseći osećaj unutrašnjeg mira.

✓ Poboljšanje sna: Opustite se tako duboko i poboljšajte kvalitet sna nakon vežbanja.

✓ Povećanje energije: Osećajte se osveženo i puni energije nakon oslobađanja napetosti.

✓ Svest o telu: Razvijajte bolje razumevanje svog tela i njegovih reakcija na stres.

Kako to funkcioniše:

Kroz brižno i jasno usmerenje bićete vođeni kroz seriju jednostavnih fizičkih vežbi koje stimulišu proces oslobađanja napetosti. Kroz postepen proces, telo će početi prirodno da podrhtava, omogućavajući vam da otpustite nakupljenu napetost.

Sigurnost na prvom mestu:

Vaša dobrobit je naš prioritet. Naše TRE vežbe su osmišljene da budu sigurne i efikasne, ali pre početka programa, voditelji vežbi će se konsultovati sa vama kako bi razumeli vaše potrebe i osigurali prilagođen pristup.

Kome je namenjeno:

TRE vežbe su pogodne za ljude svih dobnih grupa koji žele da se oslobode stresa, anksioznosti i telesne napetosti. Bez obzira na vaš nivo fizičke kondicije, možete uživati u prednostima ovih jednostavnih vežbi.

Ne čekajte više da vas stres i napetost sputavaju! Kontaktirajte nas i zakažite vaše mesto za TRE vežbe. Vaše telo će vam biti zahvalno.

Nakon kontakta sa voditeljima vežbi, rezervišite svoje mesto za celokupni ciklus vežbanja u prostorijama Yoga Studia Hipokrat!

Broj mesta je ograničen, pa su potrebne prijave! Nakon toga ćemo formirati grupe i nastaviti sa redovnim vežbanjem u istim terminima petkom. Da bi se tehnika savladala i samostalno koristila potrebno je 10-12 susreta vežbanja pod nadzorom.

Voditelji treninga su psiholozi i terapeuti sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Iako su se edukovale i iz istih ali i različitih terapeutskih pravaca, najviše se oslanjaju na integrativni pristup, gradeći pre svega dobar relacioni odnos sa klijentima. Aktuelno su na superviziji za korišćenje ove metode pod mentorstvom Akademika dr sci medicine Sarah-Zorice Mitić, traumaterapeuta i licenciranog internacionalnog TRE trenera.

Mogući načini plaćanja:

Pojedinačno po susretu 2000 rsd

Mesečno po 6800 rsd

Ceo ciklus 18000 rsd


psiholog Slađana Pešić 062/626202

psiholog Jasna Odović – Čubrilo 063/8519242

Za više informacija iskoristite linkove:

https://www.magazin.novosti.rs/sr/vest/znate-li-sta-je-tre-posle-sedam-jednostavnih-vezbi-bolje-cete-spavati/1373516