Osteopatski individualni tretmani
terapeut Dragan Anđelković,
prvi i jedini licencirani doktor osteopatije

Informacije i zakazivanje: 065 3000723 i 063 568605

Intervju sa Draganom Anđelkovićem pogledajte ovde 

OSTEOPATIJA-moderna integrativna medicina Holistički pristup pacijentu i njegovim zdravstvenim problemima Doktor Osteopatije D.O.

  • Tretmani “nameštanje” zglobova:  karlice, kuka, kolena, skočnog zgloba, lumbalne, torakalne i vratne kičme, rame, šaka;

  • Tretman unutrašnjih organa: bešike, materice, jetre, creva, želuca

  • Glavobolje, balans ritma likvora, balans leve i desne hemisfere mozga;

  • Emocionalne rane iz detinjstva, emocionalni konflikti blokirani u čakrama.

  • Psihoemocionalna, biohemijska (ishrana) i somatska (fizicka) komponenta

Primer Holističkog pristupa i tretmana: Ako je karlica u disbalansu, pojaviće se disfunkcije i na lumbalnoj kičmi i eventualno na kuku i kolenu; od unutrašnjih organa, treba kontrolisati bešiku, matericu i debelo crevo. Na emocionalnom planu, latentni “bes” u jetri ; prevelika kontrola i težnja ka perfeknosti. U psihološkom smislu, depresivni ili histerični karakter. Emocionalna primarna rana, “napuštanje” ili pak “ponižavanje”. Po energetskoj istočnjačkoj medicini: blokada druge čakre Saznaj više..

OSTEOPATIJA TRETMANI

Problemi disfunkcije i patologije:

STRUKTURALNA  OSTEOPATIJA:

problemi i bolovi kičme;

Lumbalni trakt:

diskus hernija, protruzije, išijadikus, lumbalgija, kifoza, lombosatalgija, lordoza, skolioza

Cervikalni trakt, vrat:

 glavobolje, bolovi gornjih ekstremiteta (ruku), ukočenost, slaba pokretljivost u rotaciji, fleksiji ili ekstenziji, kranijalne traume,torcikolus

Dorsalni trakt, ledja:

bolovi zbog disfunkcije kostula-rebara, kifoza, bolovi ispod lopatice, disfunkcije vertebri , dorzalnog trakta

Problemi i bolovi u karličnom pojasu

 Disfunkcije na nivou sakrum-ilijačnog zgloba, bolovi u predelu L5-S1, disfunkcije kuka, bolovi u preponama, poremećaji tokom menstrulanog ciklusa kod žena, disbalans posture-nejednakost dužine nogu

Donji ekstremiteti

Disfunkcije kolena, Ahilove tetive, skocnog zgloba, iscasenja i uganuca

Gornji ekstremiteti

Disfunkcije i bolovi ramena, lakta, sake

VISCERALNA OSTEOPATIJA:

nameštanje izmestenih unutrašnjih organa, bubrega, jetre, debelog creva, materice (anteversa ili retroversa), želudac (hijatalna hernija), spušteni abdomen, pubalgije

KRANIJALNA  OSTEOPATIJA:

pedijatrijska osteopatija (postporodjajni tretman), glavobolje, psihosomatski problemi, trauma tkiva, balans aktivnosti leve i desne hemisfere, postoperativni tretmani, temporo-mandibularni zglob (vilica), post stomatološke intervencije

Kako deluje osteopatija?

Osteopatija deluje putem ručne metode koju osteopata utvrđuje izvor tenzija i blokada u telu koje mogu uzrokovati bol, oslabljenu cirkulaciju, ograničenu i otežanu pokretljivost ili neke druge telesne disfunkcije.

Nakon toga, primjenjujući odgovarajuću tehniku, osteopata oslobađa tenzije u tkivu čime se poboljšava cirkulacija i pokretljivost a osteo-misicnih sistema i citavog organizma Osteopatski tretmani, spinalna dekompresija, terapeutska masaza, ozon-terapija (infiltracija) i sl., poželjno je koristiti u preventivne svrhe radi očuvanja zdravlja i poboljsanja kvaliteta života, zdravlje je prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije (WHO), stanje potpunog fizičkog, mentalnog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.

Razlika izmedju osteopatije i kiropraktike?

Osteopatija je metoda koja je vremenski nastala pre kiropraktike i u kojoj počivaju njeni koreni.

Iako obe metode pri tretmanu koriste manuelnu tehniku i holistički pristup, ipak se razlikuju u određenim važnim elementima a pre svega u tome sto je osteopatija “kompletnija” holisticka integrativna medicina.

Kiropraktika pre svega tretira koštano-mišićni sistem i otklanjanje bolova i disfunkcija odredjenog segmenta dok je osteopatija usmerena na organizam u celini, pronalazeći i odstranjujući uzroke koji su doveli do bolesti ili poteškoće, a ne samo tretirajući posledice.

Upravo zbog toga se često događa da se osteopatijom leče i razne respiratorne, gastrointestinalne i druge bolesti i poteškoće koje naizgled nisu usko povezane s kostima i zglobovima, što ujedno predstavlja i temeljnu razliku između ove dve metode.

Svakako najbitnija razlika je u tome sto osteopatija “namesta” i izmestene unutrasnje organe kao i traume kranilanih disfunkcija (na glavi); u tom smislu je vrlo dobra cranio-sacral therapy, pogotovo kod dece u pedijatrijskoj osteopatiji, koja se bavi balansom tecnosti likvor (liquido cefalo-rachidiano).

Kako izgleda osteopatski pregled i koliko traje?

Osteopatski tretman i pregled se uvek izvodi ručno, a tehnika koju osteopat primjenjuje u konkretnom slučaju zavisi od delova tela koje je potrebno tretirati.

Svi testovi su takodje vezani za manuelnu medicinu radi odredjivanja tacne dijagnoze.

Strukturna osteopatija se primenjuje za tretiranje mišića, zglobova, ligamenata i kostiju, viscelarna ostepatija namenjena je tretiranju unutarnjih organa dok se kraniosakralna osteopatija koristi pri tretiranju glave, kokcigealne kosti (trtice), raznih konfliktnih emocionalnih situacija koje su ostale “neresene”.

Šta očekivati od prvog pregleda osteopate?

Prilikom prve posete pacijent upoznaje osteopatu s razlozima dolaska, postojećim stanjem i celokupnom anamnezom koja predstavlja detaljne navode o bolesti, simptomima i vremenu trajanja problema.

Ukoliko se radi o bolnim stanjima, važan je što je moguće detaljniji opis bola, mesto na kojem se bol javlja, naznaka da li se bol širi i u kojim smerovima, u koje doba dana se javlja i sl. Navedene informacije važne su za određivanje dalje terapije.

Nakon toga sledi detaljan pregled tela, kako bi osteopata dobio opstu sliku stanja organizma i odredio prirodu i jačinu problema.

Dužina trajanja osteopatskog tretmana:
– prvi pregled i terapija, cirka 40-50 minuta
– svaki sledeći tretman, u proseku oko 30 minuta.

Informacije i zakazivanje: 065 3000723 i 063 568605


Cena tretmana: 7000 din
Terapeut:
Dragan Anđelković-doktor osteopatije, studirao i radio kao osteopata u Italiji 35 godina

Za informacije o osteopatiji: sajtoviwww.osteopatija.rs  / www.osteomed.rs
Intervjui: Youtube: Dr Dragan Andjelkovic

Intervju sa Draganom Anđelkovićem pogledajte ovde 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]