Yin Yang joga sa Anom Plisnić

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Yin Yang jogaYin Yang joga predstavlja idealnu ravnotežu elemenata yin joga prakse koji su duboki i polagani, te imaju smirujući, revitalizirajući efekt, i yang elemenata koji su karakteristični za dinamične stilove joge poput Ashtange i Vinyase. Kombinovanjem yin i yang prakse za vreme jednog časa dobija se balansirana praksa koja ima vrlo osnažujući efekat na celokupno biće. Fokus je usmeren za pravilan dah, svest o energetskim strujanjima u telu, što omogućuje potpuno opuštanje svih energetskih blokada i napetosti u mišićima i zglobovima.

Yin Yang čas karakterišu: yin položaji u kojima se vežbač zadržava dulji period vremena, po nekoliko minuta, bez upotrebe mišića, da bi se doprlo do vezivnih tkiva; te yang elemenata dinamične prakse joge koji jačaju i izdužuju mišiće, osnažuju organizam te podižu nivo energije. Časovi su prikladni i za početnike i za iskusne vežbače, te čine odličnu protutežu dinamičnim stilovima joge.

ANA PLISNIĆ
Sertifikovana instruktorka Prenatal, Hatha/Vinyasa i Yin joge američke joga alijanse
Kontakti:
mob: 062/1790 156 
mail: ana.plisnic@me.com
Facebook: Ana Plisnic Yoga

ana plisnicAna je rođena 1980 u Livnu, BiH. Završila je Fonetiku i Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Takođe je i muzički obrazovana (instrument violončelo), i veliki je ljubitelj ekstremnih sportova poput ronjenja na boce i jedrenja. Udala se u Novom Sadu, i majka je dvoje dece, Lava i Lare.  Započela je svoj put bavljenja jogom 2010. godine, isprva kroz terapeutsku jogu nakon operacije koljena  koja se dogodila godinu dana nakon rođenja prvog deteta kao rezultat velike traume tokom poroda. Uvidevši koliko je joga osnažila njen organizam i doživevši preobrazbu u duhovnom i mentalnom smislu, Ana se uspeva rešiti traume i oseća se spremnom za drugo dete. Tokom svoje druge trudnoće vežbala je prenatal jogu svakodnevno i kao rezultat dobre pripreme usledio je iznimno lak porod. Potaknuta svojim iskustvom i na nagovor svoje instruktorke Pinar Enginsu,  već mesec dana nakon porođaja (u aprilu 2013.) pohađa  kurs za instruktora prenatal joge (100 sati) u Yoga Shali (Ankara) kako bi svoje iskustvo i znanje mogla preneti ostalim trudnicama. Takođe, osmišljava postnatalni program joge za mame i bebe kombinujući postnatal jogu i razne vežbe za motorički razvoj beba koje je naučila kroz Bobath terapiju, koju je pohađala sa svojim sinom kako bi bolje pratila njegov motorički razvoj nakon traumatičnog porođaja. U periodu od 2013. do 2016. godine redovito je držala časove joge za trudnice i joge za mame i bebe, razne radionice pripreme za porođaj kroz jogu, radionice važnosti dodira, dojenja i joge s bebama u Turskoj i regionu, delujući pod nazivom Ana Plisnić Yoga Path.

2014. godine završava Hatha/Vinyasa kurs za instruktora joge (200 sati) kod Pinar Enginsu i Gokhana Yavuza (sertifikovanih instruktora joge, američke joga alijanse (American Yoga Alliance – www.yogaalliance.org) u Yoga Shali (Ankara) gde počinje da drži Vinyasa časove na engleskom za strance. Kako bi produbila svoju praksu završava kurs Yin Yoge (120 sati) kod Medine Duman I nastavlja s daljnim usavršavanjem pohađajući razne radionice i kurseve vezane uz jogu kod učitelja Marca Bianca i Petre Friganović-Bianco (Ashtanga), Sandrine Kamhi i Ozlem Naman (Vinyasa), Sine Ozsoy (Iyengar), Tayfun Koc (Ashtanga), te radionice i kurseve vezane uz porod (Gizem Onay, Ulla Marton), aromaterapiju u trudnoći i kod beba i dece (Petra Brzović), te masažu za bebe (IAIM – International Association of Infant Massage, Ewa Westman).

Ana se takođe kvalifikovala za rad s malenom decom završivši Birthlight kurs za Toddler Yogu (djeca uzrasta od 18 meseci do 3 godine) u Cambridgu kod  Emme Philip i Rainbow Kids Yogu u Zagrebu kod Cayetane Rodenas (za decu od 3 godine na dalje). Najveća inspiracija za rad s djecom su joj vlastita djeca,  Lav i Lara, koje smatra svojim najvećim učiteljima i sa čijim rođenjima je i započeo njen put ostvarenja kroz jogu, put u sebe.

Trenutno Ana vežba Power/Vinyasa jogu kod učitelja Zorana Zrnića i Shadow jogu kod učitelja Andreya Rozhnova u Novom Sadu.

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone