Četvrtak 30.03.2023
Individualni tretmani
THAI YOGA MASAŽA / AJURVEDSKA MASAŽA / TERAPEUTSKA I RELAKS MASAŽA / KINEZITERAPIJA
terapeut Duška Miljević

*Thai yoga masaža*
Cena: 4.000 din

Tradicionalna Thai masaža je jedinstveni oblik masaže koji u sebi objedinjuje elemente akupresure i Shiatsu masaže i elemente istezanja i yoga Asana. Poznata pod nazivom “yoga za lenje”, omogućava klijentu da se pasivnim istezanjem dovede u različite yoga pozicije i prijatno istegne mišiće i ligamente.

Thai yoga masaža je složena veština koja objedinjuje nekoliko pristupa: masažu većine mišićnih grupa u telu, rad po energetskim meridijanima, isezanja i posebne manipulacije kojima se telo dovodi u yoga položaje. Takodje sadrži elemente refleksologije, blage kiropraktike, te masažu glave i stomaka .
Tretman je vrlo detaljan, jer se prelazi čitavo telo nekoliko puta od nožnih prstiju do vrha glave.
Thai yoga masaža(TIM) je drevna istočnjačka veština koja služi budjenju našeg duhovnog plamena i unutrašnjeg terapeuta.
Uči nas kako da dajemo i primamo. Osvešćuje nas i uči kako da otpustimo ono što predstavlja otrov za naš organizam. Uči nas svesnom dodiru,disanju…prisutnosti..i osluškivanju kako nas samih, tako i sveta koji nas okružuje.
TIM je jedan od načina budjenja našeg pravog Ja. Ona je način slušanja šta vam unutrašnji glas govori i sticanje poverenja u taj unutrašnji glas.

Neki od pozitivnih efekata su:
* porast vitalnosti,
* poboljšanje cirkulacije, poboljšavanje funkcija unutrašnjih organa i žlezda sa unutrašnjim lučenjem,
* uskladjivanje metabolizma,
* uravnoteženje nervnog i mišićno koštano-zglobnog sistema,
* uklanjanje toksina iz organizma
* oslobadjanje od stresa
* mentalni mir i emotivni balans
* produbljuje disanje i poboljšava njegov kvalitet…

Cilj tretmana je uspostavljanje slobodnog i skladnog kruženja energije po telu i otklanjanje energetskih blokada.
Tretmanom se postiže duboko stanje opuštenosti, što pozitivno deluje na smanjenje stresa ,emotivne napetosti, fizičkih bolova i ukočenosti.
Ova masaža se vrši na podu, bez upotrebe ulja, dok klijent leži u komotnoj odeći.

*Masaža Ayurveda*
Cena: 3.500 din

Ayurveda: Ayus-život i Veda- znanje. Ona nas uči da bolje percipiramo našu prirodu, da uspostavimo bolji odnos sa životom, sa našim telom.
Ayurvedska masaža je suština cele Ayurvedske medicine. Tehnike ove masaže su mnogo korišćene u Ayurvedskoj medicini. Prema Ayurvedskoj nauci, sve je regulisano kroz tri Doshe: starost, godišnja doba, uzroci bolesti… Pogoršavanja ili nedostatak jedne ili više dosha su uzroci nedostatka ravnoteže.
Masaža pomaže da se lakše vrate u ravnoteži takvi nedostatci.
U Indiji se masaža zove Abyangam i znači “masaža tela”.
Abyangam je sastavni deo ayurvedske medicine i načina života koji kao glavni cilj imaju sprečavanje bolesti i razvijanje zdravlja i dobrobiti.
Masaža se izvodi u sedećem i ležećem položaju. Koriste se topla aromatična ulja i začini.
Može da se radi masaža glave, lica, ledja , nogu, ruku, stomaka.
Koriste se pokreti gladjenja, lupkanja, istezanja, gnječenja.
Masaža sadrži i elemente limfne drenaže i lagane manipulacije zglobova. Radi se i pritisak po odredjenim meridijanima i akupresurnim tačkama.
Deluje stimulativno na kružni tok limfe, krvi,  i eliminaciju ekstravaskularnih tečnosti. Aktivira proces detoksikacije tela, i olakšava čišćenje organizma.
Podiže prag bola, pomaže kod bolje pokretljivosti zglobova, poboljšava ishranu kože i mišića.
Izuzetno blagotvorno deluje i na nervni sistem i psihu. Pomaže kod glavobolja, nesanice…

*Terapeutska i relax masaža*
CELO TELO Cena: 3.000 din
PARCIJALNO, LEĐA Cena: 2.500 din

*Kineziterapija individualni tretmani*
Cena: 3.000 din

*Procena posture i vežbe za korekciju posture kod dece i odraslih ( vežbe jačanja oslabljenih i istezanja skraćenih mišića. Saveti o položajima i pokretima tokom svakodnevnih aktivnosti)

* Vežbe za vratni i rameno-lopatični predeo kod cervikalnog sindroma ( bol i napetost u vratu, glavobolje, vrtoglavice…)

*Vežbe za lumbalni deo kičme (napetost i bol u donjem delu ledja )

* Kineziterapija posle preloma (nakon skidanja gipsa. Procena stanja i pokretljivosti. Obuka vežbama za oporavak. Pasivno istezanje i mobilizacija zglobova.Limfna drenaža kod otoka…)

* Vežbe za trbušnu dijastazu 4-6 meseci nakon porođaja.

* Vežbe za smanjenje postkovid simtoma ( vežbe disanja, opšte kondicione vežbe, vežbe za jačanje oslabljene muskulature…)

* Vežbe za povećanje pokretljivosti svih zglobova i jačanje mišića koji ih pokreću ( bol u zglobu, smanjena pokretljivost…)

Individualni tretmani :
Ajurvedska i Thai yoga masaža
Zakazivanje na tel. 064 2464243
duskamiljevic@yahoo.com
fb: Duška fizioterapeut


Duška Miljević – Viši fizioterapeut

Visa medicinska skola Zemun-Beograd.
25 god iskustva u struci.
Visi fizioterapeut poseduje znanje iz anatomije, fiziologije, patologije, neurologije..kineziologije i klinicke kineziterapije. Kineziologija- nauka koja izucava pokret. Kineziterapija- lecenje pokretom.
(Opširnije: Kineziterapija je oblast fizikalne medicine koja kao osnovno sredstvo za rad koristi pokret. Kineziterapija zauzima vodeće mesto u svakoj fazi lečenja ili rehabilitacije. Glavni cilj kineziterapiskog lečenja je uspostavljanje fiziološke funkcije, povređenog segmenta ili čitavog tela. To se postiže primenom adekvatno prepisanim i pravilno doziranim vežbama.Sistem vežbi je osmišljen tako da kroz različite vrste pokreta i primenom rezličitih rehabilitacionih tehnika, koji se baziraju na rehabilitaciju pokretom, omoguće pacijentu da što efikasnije i u najkraćem mogućem roku oporavi od povrede i vrati normalnim životnim aktivnostima.
Isto tako moze se primeniti i kod zdravih ljudi kao prevencija i ocuvanje zdravlja i kompletne funkcionalnosti.
Svaki pokret se prema načinu izvođenja može podeliti na: pasivni pokret, aktivno – potpomognut pokret i aktivni pokret. Kod pasivnog pokreta terapeut  vrši pomeranje povređenog segmenta sa ciljem da se održi ili poveća obim pokreta i očuva mišićni tonus. Aktivno – potpomognuti pokret vrši pacijent uz pomoć terapeuta, dok aktivni pokret izvodi sam pacijent bez ičije pomoći.
Terapija pokretom se sprovodi kod mnogih patoloških stanja usled kojih se narušavaju motorne funkcije pacijenta. Ovaj vid lečenja je nezamenljiv u ortopedskim, neurološkim, reumatološkim, kardiovaskularnim, pulmološkim i mnogim drugim poremećajima. Kod dece u razvoju, kod porodilja 4-6 meseci nakon porodjaja…
Stručno odabran i pravilno izvodjen sistem vežbanja doprinosi ne samo oporavku zadobijene povrede već utiče i na podizanje opšte kondicije i stanja pacijenta.
Pored toga ima holisicki prostup coveku. Vidi i bolesnu osobu kao i zdravu- celinu punu potencijala za razvoj.)

Bavi se masazom 23 god
Relax,terapeutska,
Ajurvedska masaza,
Thay joga masaza.
Reiki 2 stepen
Kurs aromaterapije
Ashai masaza

23 god kontinuirano vodila Rekreaciju za žene srednjeg doba. To su grupne vežbe, statičke i dinamičke. Opste kondicione vežbe, vežbe za povećanje pokretljivosti zglobova i kičmenog stuba, vežbe istezanja, vežbe disanja sa elementima joge…

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]