Subota 21.04.2018. 12:00-15:00h radionica “Moć razigranosti” voditelj radionice Vanja Žikić

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Radionica MOĆ RAZIGRANOSTI

Ples je biti kod kuće. Ne osećati teret, jer svaki možeš da po(d)neseš kroz pokret.
Ples je hodati po litici, a biti siguran da nećeš pasti. Trenutak tišine. Noć pored mora pred kraj leta. Smiraj i nemir koji struji porama.
Ples je uzemljeno letenje prostranstvom koje izvire unutra, u telu, odakle sve počinje, kroz šta sve mora proteći.
Ako plešem kroz život, život pleše sa mnom. Sve ostalo je poezija.

▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼

Radionica Moć razigranosti

Vodi Vanja Žikić, master psiholog i telesni psihoterapeut pod supervizijom, istraživač plesa i performativne umetnosti (više informacija u nastavku teksta)

Subota, 21. april 2018. od 12 do 15h
Hipokrat joga studio, Novi Sad

Cena radionice: 1500din
Za informacije o prijavi pišite na mejl vaylarea@vaylarea.com

▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲ ▲

O RADIONICI

Radionica Moć Razigranosti je svojevrsni nastavak radionice Moć prisutnosti, koja je održana u junu prošle godine u Beogradu (www.facebook.com/events/1710187649275886/). Moja želja je da podstaknem ljude da tragaju za svojom moći, koja je izvor života i životne radosti, te se iz tog razloga već neko vreme bavim ovom temom. Ovoga puta, otkrivaćemo moć kroz razigranost.

Kada dozvolimo sebi da budemo razigrani, da budemo kao deca, da osećamo i budemo spontani, otkrivamo jednu posebnu moć u sebi. Sa dolaskom proleća budi se i naše unutrašnje dete, željno igre, sunca, lakoće pokreta, i na ovoj radionici ćemo pokušati da pronađemo u sebi ovaj kvalitet energije.

U svom radu kombinujem tehnike telesne psihoterapije i slobodan pokret i ples. Najpre ćemo se povezati sa svojim telom, doći u duboki kontakt sa sobom, a zatim istraživati temu kroz razne vežbe, da bismo sve to na kraju integrisali kroz pokret.

Prethodno iskustvo u bavljenju ovim i sličnim praksama nije neophodno, ali je poželjno. Važno je imati radoznao duh i želju istraživanjem i izražavanjem sebe kroz telo i pokret.

Radimo bosi ili u čarapama, udobno i slojevito obučeni.


O VODITELJKI RADIONICE Vanja Žikić

“Po obrazovanju sam master kliničke psihologije i telesni psihoterapeut pod supervizijom. Izučavajući rad Vilhelma Rajha i drugih velikih imena psihologije i psihoterapije, učeći suptilne i moćne tehnike telesne psihoterapije u školi Tepsinteza, baveći se različitim plesnim i pozorišnim praksama, jogom i ličnim psihoterapijskim radom, počela sam da gradim svoj sopstveni metod rada sa ljudima sa željom da ljude podstaknem da istražuju i upoznaju sebe i druge, kako bismo živeli srećnije i potpunije.”

 

www.vaylarea.com

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone