Promotivna cena individualnog tremana: 2000 din
(redovna cena 2900 din)
Informacije i zakazivanje termina na tel. 063-568605

Shiatsu ( 指圧; prevod sa japanskog : pritisak prstom) je umeće telesnog posredovanja, u kome se vrši pokretanje životne energije  Qi ( , prevod sa kineskog).

Shiatsu se zasniva na principima životne energije Qi, koja pokreće  telo . Qi protiče energetskim kanalima koji se zovu meridijani i zahvaljujući njihovoj međusobnoj interakciji se uspostavlja ravnoteža u telu. Cilj joj je da potkrepi telo onda kada mu ponestaje energije ili da ga umiri kada je ima isuviše. Tako održava ravnomernim protok vitalne energije kroz meridijane.

Ova drevna veština  potiče iz običaja i mudrosti naroda Dalekog Istoka. Svoj razvoj počinje u Japanu, počev od VI veka sa dolaskom kaluđera budista, koji su u Japan doneli osim pisma i osnovne principe tradicionalne kineske medicine.

Shiatsu se radi na podu, na udobnoj podlošci,  preko odeće pri čemu se ostvaruje komunikacija energija na dubljim nivoima između  Toria ( onaj koji nanosi pritiske) i Ukea,onaj koji prima pritiske. Kod Shiatsu susreta (tretmana) ne vrši se  gnječenje, štipanje, lupkanje, kao kod masaža. Već se preko palčeva, dlanova i ponekad laktova nanosi upravni pritisak na određene, energetske tačke tela, koje se prostiru duž 12 meridijana na telu,kroz koje prolazi životna energija Qi.  Na taj način se oslobađa put za normalan protok energije kroz energetske meridijane tela. Uloga Shiatsuke (praktičar Tori) je da stimuliše protok energija kroz Ukea i time mu pomogne dada vrati balans i harmoniju  duha i tela

Shiatsu ima dodirne tačke sa akupunkturom, ali za razliku od akupunkture gde se u energetske tačke na koži ubadaju iglicama, kod Shiatsua se na te iste tačke nanose dozirani upravni pritisci palčevima.

Jedan susret   traje 75-90 min, tokom kojeg Shiatsuka blagim, ali vrlo delotvornim pritiscima dubinski stimuliše energetske, akupresurne  tačke duž meridijana  na telu,  koji se nalazi sa prednje, leđne i bočnih strana tela. Radi udobnosti tretmana, klijenti koriste jastuk.

Tokom susreta često se dešava, da se Uke toliko opusti, da većinu susreta i prespava, pri čemu je taj kratak san izuzetno okrepljujući.

Shiatsu osim dubokog relaksa tela i psihičkog smirenja, pomaže u uklanjanju bolova u vratnom i leđnom predelu, ali i u drugim delovima tela. Također može pomoći u poboljšanju , fizičkog i psihičkog zdravstvenog stanja klijenata.

Promotivna cena individualnog tremana: 2000 din
(redovna cena 2900 din)
Informacije i zakazivanje termina na tel. 063-568605

Shiatsu tretman traje 75 do 90 min.

Terapet: dipl.ing Ljubor Stupavsky

Shiatsu veštinu praktikujem od 2019 godine, a tokom tog perioda sam završio tri stepena obuke za Shiatsuku, Hokō No Kata, Tai Jū No Kata, Ryo Atsu No Kata. Tokom ovog perioda, osim teoretske nastave  sam imao i više stotina časova praktične nastave s mnogim klijentima. I dalje se usavršavam u ovoj drevnoj veštini pokretanja životne energije Qi kod ljudi.

Osim Shiatsu, izučavam i praktikujem i Reiki veštinu, u kojoj sam završio prvi stepen obuke. Također u svom radu koristim znanja i iskustva iz akupresure i bionergije.

Tokom Shiatsu susreta koristim i Orgonite, radi dodatne pomoći u  balansiranju energija i harmonizacije klijenata.

Orgonite sam izrađujem. Oni služe za balansiranje energetskih centara (čakri) ali i za ostale namene unapređenja zdravlja. Mogu biti prenosni, odnosno koriste se za ličnu upotrebu i nose  se uz sebe. Stacionarni, veći, za radne, spavaće i ostale prostorije. Ali i ambijentalni, najveći, za veće prostore, bašte, voćnjake i slično.

Interesovanje za znanja dalekog istoka, dovela su me i do kineskog jezika,  koji sam učio tri godine.

Rođen sam 1965, završio srednju Medicinsku školu, opšti smer, Tehnološki fakultet, Univerziteta u Novom Sadu,  na odseku Hemijsko, prerađivačko i farmaceutsko inženjerstvo. Apsolvirao teološki studijum na Institutum Theologico-Catecheticum” iz Subotice. Svoja akademska znanja   usavršavao sam  na Dekanát chemickotechnologickej fakulty, Slovenská technická univertita v Bratislave  u Slovačkoj.  Postdiplomski studijam na Prirodno-Matematičkom fakultetu, Departmanu za hemiju, Univerzita u Novom Sadu.

Radio sam uviše domaćih i inostranih kompanija u zemlji i inostranstvu, na raznim inženjerskim  i menadžerskim pozicijama.