Subota i nedelja 13. i 14.01.2018. 10:00-17:00h seminar “Mindfulness meditacija” instruktori David Viafora i Katarina Gađanski

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Nova godina, novi trenutak, novi/-a ja:

Radionica Majndfulnes Meditacije

Subota i nedelja 13-14. januar 2018 

Svaki trenutak našeg života je nova prilika da u potpunosti dođemo u ovaj sadašnji trenutak gde možemo da dotaknemo lepotu života i da zaista budemo prisutni za sebe i svoje voljene.

Reč Majndfulnes (Mindfulness) znači biti upotpunosti prisutan, um i telo ujedinjeni. To je svesnost koja nam pomaže da znamo šta se dogadja u sadasnjem trenutku. Upražnjavajući majndfulnes, zastajete, postajete svesni svog disanja, opušteni u svom telu – i budite u sebi radost što ste živi ili saosećajno zaceljujete sopstvenu patnju.  

Ova dvodnevna radionica upoznaće vas sa praksom majndfulnes meditacije koja vam može pomoći da smanjite stres, opustite um i telo, i vodite mirniji i srećniji život.

Upoznaćete se sa praksom tradicionalne majndfulnes meditatcije (u sedećem položaju) i načinom kako da koristite majndfulnes u svakodnevnom životu: meditacija u hodanju, meditacija tokom jela, duboka relaksacija, majndful meditacija u pokretu, govoru i dubokom slušanju.

Oba dana radionice obuhvataju vođene meditacije, grupne diskusije i praktične vežbe koje vode iskusni majndfulnes instruktori – u prijatnoj, prijateljskoj i bezbednoj atmosferi.

Ovo učenje potiče iz tradicije Zen učitelja Tič Nat Hana i prikladno je za ljude svih vera i ubeđenja.  Tič Nat Han je budistički monah iz Vijetnama, globalni duhovni učitelj, pesnik i aktivista za mir. Svetski poznat po svojim snažnim učenjima i pisanim delima o majndfulnes praksi i miru, sa preko 100 objavljenih naslova.

Suština njegovog učenja je da kroz majndfulnes možemo da naučimo da živimo srećno u sadašnjem trenutku – i to je pravi način da se razvije mir u sebi, i u svetu.

Neki od pozitivnih efekata pohađanja majndfulnes radionice: 

  • Povećani unutrašnji mir i opuštenost
  • Povećana sposobnost prihvatanja i balansiranja emocija kao što su anksioznost, bes, nervoza i tuga
  • Saosećajnije reagovanje prema sebi i drugima
  • Poboljšan kvalitet sna
  • Veći užitak života

I u subotu i u nedelju ćemo imati zajednički ručak gde ćemo učiti kako i dok jedemo možemo da meditiramo. Mole se svi učesnici da ponesu jedno vegetarijansko jelo, koje ćemo svi deliti.

Broj mesta za radionicu je ograničen te vas molimo da svoje učešće rezervišete unapred.

Radionica će se održati na engleskom jeziku uz obezbeđen prevod na srpski jezik.

Cena radionice:

Standardna: 50 EUR

Popust: 25 EUR – za studente, penzionere i osobe sa minimalnim prihodima

PRIJAVE na tel. 063-568605 i anitabrzakovic@yahoo.com

Sponzorstvo:

Dobrotvorna organizacija HOLS (Heart of London Sangha) iz Velike Britanije podržaće učešće onih koji bi želeli da prisustvuju radionici ali nemaju sredstava da to priušte. Naša iskrena želja je da niko ne bude uskraćen za učešće na ovoj radionici zbog finansijskih prepreka. U tom smislu, obezbedili smo sponzorstvo za 10 nezaposlenih osoba. Pozovite što pre da se prijavite za delimično ili potpuno pokrivanje troškova učešća na radionici.

Predavanje u petak 12. januar 19.00 – 21.00: besplatan ulaz

Instruktori: 

David Viafora je učitelj majndfulnes meditacije iz Kalifornije, koji vec 15 godina praktikuje majndfulnes i sa velikom ljubavlju prenosi svoje znanje kroz rad sa decom i mladima. Zamonašio se 2005. godine i proveo je nekoliko godina upražnjavajući majndfulnes u Plum Village Zen manastiru u Francuskoj i Deer Park manastiru u Kaliforniji – pre nego što se vratio svetovnom životu. Od tada, integrisao je majndfulnes u socijalni rad, istraživanje i izgradnju majndfulnes zajednica. Ove godine, Dejvid putuje po celom svetu i istražuje i piše o stvaranju i razvoju lokalnih majndfulnes zajednica. Nedavno, on i njegova supruga su pomogli izgradnju majndfulnes zajednice volontera u Atini koji rade na trenutnoj krizi migranata u Grčkoj. Za više infomacija o njihovom istraživanju lokalnih zajednica, posetite njihov blog i internet stranicu Sanghabuild.org

Katarina Gađanski je terapeutkinja psihosinteze i transpersonalne psihoterapije koja se školovala, živi i radi u Londonu od 1994. Osim svoje kliničke prakse, Katarina takođe održava radionice i grupe za psihoterapiju, meditacije i lični razvoj, kao i radionice  meditacije kroz terapeutski ples i pokret. Osivač je terapeutske meditacije kroz ples i pokret 4 elemenata DMTM (Four Elements Dance and Movement Therapeutic Method) http://four-elements-dmtm.com/

Katarina već 20 godina praktikuje različite oblike meditacije, a majndfulnes meditaciju od 2007. godine. Posebno ju je zanimalo kako bi mogla da uvede terapeutske elemente meditacije u psihoterapeutski rad te je počela da primenjuje majndfulnes meditaciju u radu sa svojim klijentima koji su patili od anksioznosti i depresije, što je mnogima pomoglo u velikoj meri.

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone