ZDRAVI IZ KORENA

Zamislite da ste lepo drvo. Postoje žile koje vas hrane od dna do vrha. Te žile nose priče, bogatstvo, bol…Je li možda stara rana predaka uzrok naših bolesti, uništenih veza, materijalnih i emocionalnih gubitaka?”

Šta ako se sve to može promeniti uviđanjem i prihvatanjem?

Da znamo kako prošlost utiče na nas da li bi smo i dalje izbegavali suočavanje? Čak i da pokušamo, bi li nas ostavila na miru?

Frojd i Jung su verovali da sećanja u našoj podsvesti ne nestaju, nego da se opet pojavljuju kao sudbina i srećai nesreća u našim životima. To što se teško sećamo stvari ne znači da ih zaboravljamo.

Reči, slike, impulsi koji se odnose na traumatične događaje, pojavljuju se kao tajni jezik koji govori o bolu koji nosimo u sebi. Ništa ne nestaje. Delovi samo menjaju smer.

Odbačena prošlost ponavlja se generacijama u najrarazličitijm oblicima. To nije tako loše kako se obično misli. To je ključni mehanizam za naše preživljavanje. Jer oni koji su prošli kroz mrak pre nas, pokazuju nam izlaz.

Prihvatanje prošlosti  i ispetljavanje iz nje utiče na naše donošenje odluke. Tada imamo mogućnost slobodnog izbora.

Najjače veze imamo sa ljudima koji su nas doneli na svet. Ako tu ima čvorova spotaknućemo se na našem putu kroz život. Koliko god godina prođe, koliko god izdaja doživimo, koliko god porodica bila nesrećna, nije važno. Čak i da to hoćemo, veza sa njima je neraskidiva.

Sve u vezi sa prošlošću što nije rešeno, nekako se pojavi u našim životima.

Tek kada se povežemo sa razlozima koji se nalaze iza naših strahova i simptoma bićemo otvoreni novim rešenjima.

Na radionici sem osvetljavanja porodičnih skrivenih dinamika (edukativni deo), radićemo i lične radove i vežbe i na vašim konkretnim problemima sa kojima se suočavate uz poštovanje diskrecije.

Mesto  održavanja  radionice: Joga studio Hipokrat, Nikole Tesle 42

Vreme: 11.12.22. od 11h-18h nedelja

Ako mislite da je sve počelo od vas i da vas se ne tiče šta se dešavalo vašim precima ili šta su oni činili, onda ova radionica nije za vas.

Hoćemo li nositi svoju prošlost poput korpe pune besa ili ćemo uzeti ono što nam je iz nje potrebno da bi utabali novi put, jeste vaš izbor.

Ako ipak i uprkos svemu birate zdravlje i vitalnost i želite da napravite značajnu transformaciju u svom životu sigurna sam da će vam ova radionica  otvoriti nove puteve i perspektive ka rešavanju dosadašnjih problema.

Radionicu vodi Suzana Simeunović, dipl.ing polj. aecc, konstelatorka sistemskih i porodičnih konstelacija, supruga i majka dvoje odrasle dece, baka i svekrva. Po zanimanju privatna preduzetnica već 20 godina.  Njen rad možete ispratiti na https://www.facebook.com/konstelacijesrbija23  ili instagram konstelacije_ss

Ako ste se pronašli u svemu  zainteresovani ste da budete ZDRAVI IZ KORENA, prijavite se  mejlom sistemskekonstelacije.ss@gmail.com

Prijave su već počele. Za više informacija pišite. Broj radova je ograničen na 8.