Subota 25.05.2019. 10:00-17:00h radionica “Disanje-Bhastrika i Kapalabhati” voditelj radionice Dragana Popov

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Radionica Disanja Bhastrika i Kapalabhati

Disanje je u samoj biti života čoveka. On počinje udahom i okončava izdahom, a u međuvremenu živimo neprekidni i ujedinjeni par udah – izdah.

Gotovo u svim tradicijama postoji jedan deo učenja koji je u vezi sa svesnim disanjem.  U njima se govori o Disanju kao osnovnom, jednostavnom i bogom danom načinu fizičkog samoizlečenja, mentalnog, emotivnog i energetskog pročišćenja, kao i generalno, osnaživanja duha i tela. Ovaj prirodni akt, ako se upotrebljava na pravi način, može da postane jedan od najefikasnijih alata samo-isceljenja.

Radionica se odvija u dve etape.

U prvom delu bavimo se svesnim, kontrolisanim, voljnim disanjem . Učimo i radimo  naizmenično disanje, puno jogičko disanje i udjaji disanje.  U ovom delu radionice akcenat je na osvešćivanju automatskog procesa disanja i uviđanju voljne dimenzije ovog prirodnog ljudskog akta sa kojim počinje život.

Kratka pauza u tišini.

Drugi deo radionice se oslanja na Kapalabhati pranayama, jednu od šest elemenata Shat Kriya sistema čišćenja i Bhastrika joge disanja.Bhastrika i Kapalabhati su načini disanja kojima pročišćavamo telo na svim nivoima, sve do temena glave. Veoma snažna, efikasna i jednostavna vežba, tehnika disanja. Svakodnevnim vežbanjem u trajanju od 15 tak minuta pročistićete  nervni sistem i novi dan početi sveži i orni, puni elana i volje.

Relaksacija i meditacija.

Pauza.

Sledi verbalizovanje iskustava, neophodna praksa nakon intezivnih vežbi disanja u cilju imenovanja doživljenog zarad jasnijeg integrisanja novog.

Ovo je vežba za ceo život.

Poćetak je u 10h, traje do 17h. Po završetku radionice svaki učesnik će dobiti audio potporu da biste samostalno kod vaše kuće nastavili da Dišete.

Za učestvovanje na radionici Disanja prijavite se direktno na mail draganapg3@gmail.com kako bih vam dala uputstvo za pripremu pred radionicu.

Cena radionice: 7200 din/60e

Dragana Popov Gaulhet

Par reči o meni

Moj put budjenja je počeo pre oko dvadeset i pet godina spoznajom dve stvari: da nisam srećna,  niti da svesno živim život.  Odlukom da hoću da postanem srećna i svesna je počelo moje traganje za srećom i zatim otkrivanje onoga što smo mi svi – Ljubav. Uistinu govoreći sve je počelo i mnogo pre ova dva uvida!

Kao što i biva u našoj civilizaciji putovanje Buđenja sam započela traganjem za znanjem. Zvanično sam započela put savremenom psihologijom. Nekoliko godina sam učila i vežbala tehnike psihologije da bih me moj slobodni duh odvedeo do Transcedentalne meditacije u koju sam se i inicirala.  Ovo su bila vrata ka duhovnosti i koja su me odvela do drugih vrsta meditacije – meditacija srca, tišine, vipasana, dinamičke meditacije. Posle dvadeset godina meditiranja, meditacija mi je danas  neotuđivi i sastavni deo života, deo lične higijene.

S otkrićem meditacije počela sam da bivam svesna neophodnosti usaglašavanja tela i duha. Ovaj uvid me je odveo ka Indiji koja ima najdužu i veoma očuvanu tradiciju  jogista, dakle široku paletu  joga disanja  – pranajama i joga tela – asana i ostalih praksi pročišćenja tela, kao neophodnih vežbi na putu ka božanskoj ljubavi i jedinstvu. Odnosno, neophodnih vežbi za harmonizaciju duha i tela.

Od pre šest godina učitelj sam Joga Terre i Joge daha odnosno specifične tehnike Bhastrika pranajame i Khapala Bhati pranajame u formi jednodnevne intezivne radionice disanja i individualno radim tehniku lečenja svetlom – rukopolaganje u koju me je inicirala Majka Mera pre četiri godine.

Namaste

Dragana

 

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone