Subota 14.12.2019. 18:00-21:00h radionica “Čarolija ukusa-Kakao iz Gvatemale uz zvuke Gonga” voditeljke radionice Ksenija Lea Ronai i Anika Petrović

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Dobro došli i dobro došle na kakao druženje gde ću služiti 100% kakao iz Gvatemale.

Opustićemo telo, osvestiti um i zagrejati srce na jedan prirodan, nežan i suptilan način. Kakao napitak je pravi blagoslov za sve što današnji čovek svakodnevno prolazi.
Usporićemo, opustićemo se i zajedno ćemo da popijemo ovaj božanstveni topli napitak, po tradicionalnom majanskom receptu sa savremenim začinom.
Zabavićemo se i u isto vreme duboko raditi na sebi.

Otvorićemo srce ovim prirodnim napitkom, dozvoliti lekovitim zvucima da prodru u svaki atom, dodirnu i suptilno zagrle sve delove u telu kojima je to potrebno.
Ceremonija kakaa je velika prirodna proslava života i uživanje za ličnu i zajedničku dobrobit !

KAKAO je prirodna namirnica koja nam dolazi iz starih tradicija. Veliki je poklon majke prirode koja donosi uživanje i dobro raspoloženje.
Kakao utiče na lučenje endorfina, serotonina i dopamina.
Bogat je gvožđem, vitaminom C, bakrom i manganom koji su značajni za aktivaciju gvožđa u organizmu. Gvožđe ulazi u sastav hemoglobina koji je odgovoran za prenos kiseonika putem krvi.
Afrodizijak je, snižava krvni pritisak, čisti telo i otvara srce na blag i lekovit način.

Sveta biljka kakaa je božanstven plod naše majke zemlje, osunčane svetlošću i zdravljem.
Energija kakaa je rasprostranjena po čitavoj planeti. Koristi se u svim zemljama i narodima kao dnevna namirnica.
Kada nije termički obradjen i pomešan sa veštačkim zaladjivačem, ističe se njegova lekovita priroda. Zato na kakao ceremonijama koristimo biljku u izvornom obliku.

Veruje se da je kakao najukusnija hrana bogova i boginja, vredna sjajnog zlata.
Sirovi kakao nam donosi vitamine, minerale i dobro raspoloženje. Greje, leči, neguje i blago otvara srce- onoliko i kako je potrebno.

Kada je srce otvoreno, mi smo u svojoj harmoniji. Tada ljubav vodi.
Ceremonija kakaa je namenjena svima koji žele da na prirodan i suptilan način, putem tela i čula, upoznaju, prihvate, zavole i još više vole sebe, svoju jedinstvenost i posebnost u potpunosti, .

**
Ksenija Lea Ronai je yogina, spiritualna umetnica, zastupnik raw veganske ishrane, majstor za izradu sirove hrane i sirovih veganskih slatkiša.Stavlja paznju i značaj na momenat sada.
Važnost svakodnevnog podizanja energije i vibracije.Zdravo uživanje kroz hranu, vezbe koje opuštaju telo i disciplinuju um, slobodan ples koji pojacava kreativnost i fokus sadasnjeg momenta, muziku, prirodu, meditaciju, uzemljenost i jednostavnu zivotnu radost.
20 godina je na putu duhovnog učenja i rada.Poslednjih 13 godina je praktičarka zen budizma i hatha yoge.
Inicijaciju za služenje kakaa je dobila pre dve godine, a praksu je stekla u Gvatemali.
GONG – Zvučni Zov u povratak Izvoru, Harmoniji
Uronimo još dublje u sebe gde se sa zvucima Gonga i drugim instrumentima potsećamo Harmonije, kojoj sve što postoji, teži i da se vrati.
Naše telo je kao jedno veliko Uvo, rezonatorska kutija. Mi zvuke čujemo, osećamo , ne samo ušima već i celim bićem svakom porom, ćelijama i kostima.
Drevne tradicije su prenosile znanje o korišćenju zvuka, glasa , instrumenata u harmonizaciji kao i lečenju disbalansa / telesnih i duševnih/ , disharmoničnih stanja. Klinička i naučna istraživanja dokazuju da terapija zvukom i muzikom veoma važna u svim ustanovama u pokretanju samoiscelivanja, da zvuci utiču na celokupno zravlje i procese koji se odigravaju u telu, umu, emocionalnim stanjima, utiče na digestivni trakt, endokrine žlezde, na nervni sistem, vid, na pamćenje, potstiče kreativnost.
Svojim nepredvidivim zvucima Gong opušta i na taj nežan način dotiče najfinije nivoe našeg bića, rastvarujući nakupljenu napetost.
Volim da citiram Belu Hamvaša koji je napisao- da je Čovek živi muzički instrument, naši mišići su kao strune vibriraju i proizvode ton.Svi organi i kost imaju svoj zvuk.Ti tonovi su naša unutrašnja muzika…Muzičku kvintu naučimo sa udisajem izdisajem. Najlakše da čujemo unutrašnju muziku je da pokrijemo naše uši. Da se setimo našeg prirodnog ritma koji je skriven I možda malo raštimovan, pomažu činije i zvuci Gonga da vrate harmoniju.

Pojedini zvuci i frekvencije koji kada se usmere na odredjen deo tela može da pokrene samoisceljujuće procese, da podstakne protok energije kroz energetske kanale, meridijane.
Kada su svi energetski centri i energetsko polje u balansu životna energija nesmetano teče i emocije su u ravnoteži, tada sirimo srecu oko nas .
Zvuci Gonga su poznati i po tome koliko velik uticaj imaju na levu i desnu hemisferu mozga i dovedu u balans , tonovi i nadtonovi koje šire daju podsticaj i inicijativu za povratak u čitavog ljudskog bića u harmoniju.
Sa tim frekventnim zvucima kada se dotaknu sfere nesvesnog dela, postoji mogućnost da se otključaju sećanja koja nosimo utisnuti u DNK..
Gong svojim vibracijama i zvukom, je sposoban da oslobodi uspavane potencijale u nama, da podseti na ogromnu snagu i mogućnosti koje svako krije u sebi, sa kojom je došao na ovaj svet i vrati u harmoniju, cemu sve tezi.

Mi smo jedan neponovljiv instrument koji vibrira, svaki organ, kost, naše energetsko telo prožimaju vibracije, i naše misli su vibracija, svaka izgovorena reč je vibracija, kad se harmonizujemo sa prirodom i pustimo da teče kroz nas i oko nas svojim prirodnim tokom kao reka, tada radost i zdravlje preplavljuju celo biće. Mi svakodnevno svakog trenutka treba da osvešćujemo naše misli, reči i kretnje, što je u spoljašnjoj i unutrašnjoj buci veoma teško, zvučne činije i zvuk gonga nam upravo pružaju mogućnost da se pustimo i otpustimo , makar na kratko vreme da se nađemo u unutrašnjoj tišini. Značaj te tišine koja se doživljava u kratkim intervalima između tonova i polutonova je mesto gde se dobija odgovor na pitanja, kada se srce otvori bez rezerve.
Posmatrajući kulturni razvoj čovečanstva i ples, pevanje, i muziku u njemu, svuda nailazimo na tragove o tome da je muzika imala veoma važnu ulogu , bila je neodvojiv deo svih kultura.

Ljudsko telo sastoji se od gotovo 80 % vode, a danas postoje mnogobrojni dokazi koji potvrđuju uticaj zvuka na vodu koja je odličan zvučni i vibracijski provodnik. Ako uzmemo u obzir da zvuk može proći kroz bilo koji oblik materije i da smo sastavljeni između 75- 80 % vode , koja odličnan medij da povezuje i provodi zvuk. Svojim strujanjem omogućuje odličnu međućelijsku komunikaciju, stvaranje novih i brisanje starih informacija, stvaranje novih sinoptičkih veza mozga ,mogućnosti isceljivanja zvukom su zaista impresivne i neograničene.
Opuštajući zvuci Gonga stimulišu obe hemisfere mozga, aktivira endokrini sistem žlezda koji proizvode hormone koji su zaduženi za regulisanje metabolizma, za rast i razvoj , za funkciju tkiva, reprodukciju i za raspoloženje.
Zvuci Gonga imaju mogućnost da brzo opuste iz budnog stanja koje zovemo Beta stanje u opuštenije Alfa stanje , osećaj kao pred san . Pod jačim uticajem zvuka Gonga vaš um se prepušta do Theta stanja , dubokog odmora, opuštanja, mira.30 minuta u Theta stanju je kao da ste 4 sata spavali. Delta stanje je stanje kao u dubokom snu bez snova.
Vibracije gonga harmonizuju telo, i daju podsticaj da se poveća frekvencija koja je potrebna za optimalno zdravlje. Gongov zvuk utiče na fizičko telo i sve meridijane. Podstiče cirkulaciju. Rezultat toga je reorganizacija na energetskom ,ćelijskom nivou kao i osećaja koji su vezani za telesnost. Zvučni terapeuti veruju i dokazuju kroz svoj rad da vibracije instrumentima mogu stvoriti sinergiju sa finotvarnom energijom i fizičkim sistemom osobe koja ih doživljava. Harmonična frekvencija zvukova može dovesti da iz mogućih disharmoničnih smetnji lako vratite u harmoniju.

Obucite se u komotnu udobnu odeću.
Ponesite bocu vode.
Stolice i prostirke su dostupne u joga studiju, ali vi ponesite svoje jastuce ili ćebe sve što vam je potrebno da biste se osecali udobno. jastuk, ćebe, podupirač
Kakao magican napitak i zvuk pomažu smirivanju uma
Pred kraj gong kupke ostaćete još u ležećem položaju oko 2 minuta tišini
Posle pijte puno vode da biste izbacili toksine iz svog tela.

Anika Petrović, licencirani praktičar za zvučnu masažu i Gong
Na Hessovoj Akademiji u Budimpešti je završila za profesionalnog praktičara zvučne masaže, kao i Klik program, rad sa decom uz zvučne činije i gong, vodjenje zvučnih kupki, Kasnije je kod Mojce Morye Malek iz Slovenije završila Meridijansku zvučnu masažu i Sviranje na Gongovima. Učestvovala na Gong Karavanu Mira kroz gradove bivše Yugoslavije, gde je obučavana i od Don Conreauxa. U Londonu je na obuci sviranja Gonga kod svetski poznatog stručnjaka PhD, Miča Nura iz Amerike, Pre par godina je završila obuku za kovanje Gonga u fabrici Broder Oetken, gde je svojeručno iskovala svoj gong.
Njena misija je harmonizovanje i osvešćivanje ljudskog bića prvenstveno o svojoj snazi kojima smo svi rodjeni kao I o snazi i lepoti vibracija zvuka Gonga, kao moćnog instrumenta. Gong ima isceljujuće dejstvo na psihičkom , fizičkom i mentalnom nivou, pri čemu usklađuje vibracije na ćelijskom nivou , sa vibracijom našeg okruženja.
Anika je do sada nastupala na Prvom Yoga Festivalu ,No Stress festivalu u Beogradu 2016 , Top of the Hub 2017, na nekoliko Gong Puja u Beogradu, Sea Star festival 2017, EXIT festival 2017- Pachamama., 2019,Festivalima u Zrenjaninu sa Divine Sound, nastupala sa poznatim svetskim muzičarima, u yoga centrima širom Srbije i Ex Yugoslavije, u Madjarskoj na Everness festivalu, u Norveškoj. Nekoliko puta imala učešće na Kongresu Ishrane Budućnosti, na trecem Wellness Spa Festivalu , njeni tekstovi o Gongu su publikovani u mnogim časopisima i novinama, nastupala u TV emisijama, i reklami za Integrino.
Živi i radi u Novom Sadu i Beogradu.
www.galacticgong.com
facebook -Zvucna masaza- Vibrational Sound Massage
facebook – Galactic Gong
Sonosfera
Tokom tročasovne radionice uključićemo i instrumente koji svojim zvucima omogućavaju da na lak način dublje uronite u transformativne procese.
Broj mesta je ograničen.
Za rezervacije i detaljnije informacije javite se na br telefona: Mob. Tel:(381) 60 77 62 329
Cena tročasovne radionice: 2000 rsd

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone