Zeolit prah 800g

Zeolit prah 800g cena 650din

Reč zeolit potiče od grčkih reči „ZEO“ (ključati) i „LITHOS“ (stena) što u prevodu znači stena koja ključa. Strukturu predstavlja kristalna rešetka čiji skelet sačinjavaju tetraedri SiO4 i AlO4 između kojih se formiraju šupljine i kanali veličine 0, 4µm napunjeni vezanim jonima K+, Na+, Ca++… Zahvaljujući takvoj strukturi zeolit deluje kao sunđer, pa ima izraženu moć apsorpcije i visok kapacitet katjonske izmene.

Zeolit prah 800g

Zeolit prah 800g cena 650din

Reč zeolit potiče od grčkih reči „ZEO“ (ključati) i „LITHOS“ (stena) što u prevodu znači stena koja ključa. Strukturu predstavlja kristalna rešetka čiji skelet sačinjavaju tetraedri SiO4 i AlO4 između kojih se formiraju šupljine i kanali veličine 0, 4µm napunjeni vezanim jonima K+, Na+, Ca++… Zahvaljujući takvoj strukturi zeolit deluje kao sunđer, pa ima izraženu moć apsorpcije i visok kapacitet katjonske izmene.

Zeolit prah 800g = 650din
Narudžbine na tel. 063-568605
Zeolit Zeo-Medic možete da kupite u:
Joga studio Hipokrat Novi Sad, Stratimirovićeva 6 u Novom Sadu

Prodaja zeolita po sniženoj ceni, Novi Sad, Joga Studio Hipokrat

U medicinske svrhe koristi se isključivi kristalni zeolit klinoptilolit. Zeolit klinoptilolit može dati medicinski korisne efekte samo ukoliko se aktivira, bez obzira na fizičko-hemijske karakteristike koje poseduje u prirodnom obliku. Da bi se klinoptilolit koristio za ljudsku upotrebu mora zadovoljiti sledeće :
1. Granulacija mora biti što finija i meri se u µm i nm- Zeo-medic je granulacije manje od 2µm do maksimalno 30µm,
2. Visok kapacitet katjonske izmene-povoljni efekti na ljudski organizam ostvaruju zeoliti čiji je kapacitet katjonske izmene preko 150meq/100gr. zeolita. Zeo-medic ima kapacitet katjonske izmene preko 180meq/100gr. zeolita, što je sam vrh svetskog kvaliteta.
3. Visok procenat klinoptilolita-procenat klinoptilolita varira zavisno od nalazišta minerala. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najkvalitetniji su kubanski i japanski sa 95% klinoptilolita. Zeoliti koji se mogu naći u Srbiji na različitim lokacijama su takođe jako kvalitetni. Zeo-medic sadrži od 90-93% klinoptilolita, što je u samom vrhu svetskog kvaliteta. Više informacija na www.zeo-medic.com

ZEOLIT KLINOPTILOLIT JE POTPUNO PRIRODNA SUPSTANCA, KOJA SE U POTPUNOSTI IZBACUJE IZ ORGANIZMA. NE MOŽE SE PREDOZIRATI NITI IZAZVATI NEKE NEŽELJENE EFEKTE. KADA SE UNESE U ORGANIZAM AKTIVNO DELUJE 4-6 SATI. Link za sertifikate www.zeo-medic.com/sertifikati

Proizvod pod nazivom „ZEO MEDIC ZEOLIT KLINOPTILOLIT MIKRONIZOVAN AKTIVIRAN – dijetetski proizvod“ 800g, upakovan je u plastičnu kutiju sa štampom. U kutiji se nalazi plastična kašičica za doziranje. Ravna kašičica je 2g. Na kutiji se nalazi zalepljeno uputstvo za korišćenje.

DOZIRANJE Preventivna doza: 3,5g dnevno. Osobe narušenog zdravstvenog stanja: dnevna doza se može povećati, pa i udvostručiti (6-10g). Predviđena dnevna doza se može rasporediti u 2 ili 3 uzimanja tokom dana (najbolje pola sata pre obroka).

NA?IN UPOTREBE U 2dl vode razmutiti plastičnom kašičicom određenu količinu zeolita i popiti. Ne čekati da se zeolit slegne! Preporučuje se što veći unos tečnosti tokom dana (2l i više). Osobe koje uzimaju određenu terapiju (lekove) trebalo bi da naprave vremenski razmak od bar 2 sata između uzimanja zeolita i lekova.

DELOVANJE ZEOLITA

– DETOKSIKACIJA – Uklanja teške metale, pesticide, mikotoksine, što se naročito dobro odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije. Njegovi kristali deluju poput kaveza uvlačeći u sebe štetne supstance koje su po pravilu pozitivno naelektrisane, čvrsto ih vezujući. Novoformirana veza između zeolita i toksina je izuzetno jaka i omogućava kompletno izbacivanje toksina iz organizma. Zeolit klinoptilolit najveći afinitet ima prema : olovu, živi, kadmijumu, arsenu, pesticidima, mikotoksinima, raznim hemikalijama, gljivicama.
– ANTIOKSIDANS – Inaktivira veliku količinu slobodnih radikala štiteći na taj način organizam od preranog starenja. Zeolit klinoptilolit snažnim negativnim naelektrisanjem i velikim jonoizmenjivačkim kapacitetom apsorbuje i inaktivira veliku količinu slobodnih radikala, a sa druge strane antioksidativni efekat ostvaruje delujući i na enzimskom nivou.
– ANTIKANCAROGENO DEJSTVO – Maligne ćelije su znatno kiselije od zdravih ćelija i svoju kiselost šire oko sebe počinjući da se samostalno i nekontrolisano razmnožavaju. Kada se jednom stvori, maligna ćelija ne može da se vrati u normalne okvire i otuda današnja lečenja malignih bolesti počivaju na odstranjivanju (hirurgiji) i destrukciji (hemo i radio terapija) malignog tkiva. Isisavajući H+ jone u svoju kristalnu rešetku, zeolit vraća normalnu pH vrednost, sprečavajući razmnožavanje malignih ćelija i nagoneći ih u proces odumiranja.
– POVEĆANJE SPOSOBNOSTI IMUNOG SISTEMA – Zeolit klinoptilolit može uticati na uspostavljanje optimalnog imunološkog statusa, što bi u humanoj kliničkoj praksi značilo da time doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma i njegovih odbrambenih sposobnosti.
– ANTIBAKTERIJSKA I ANTIGLJIVI?NA SVOJSTVA -Kisela sredina je pogodna za razvoj i razmnožavanje virusa, bakterija i gljivica. Prosečna ishrana čoveka sadrži previše mesa, saharoze, koja dovodi do zakiseljavanja organizma. Organizam za neutralizaciju kiselina troši minerale, među ostalim i kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink. Kao posledica nastaje karijes zuba i mnoga druga bakterijska oboljenja npr. Gastritis i gljivična oboljenja npr. Kandidijaze. Zeolit klinoptilolit deluje kao zaštitni sistem, jer vezuje višak kiselina i vraća pH vrednost u normalu od 7,35 do 7,45, onemogućavajući virusima, bakterijama i gljivicama da se razmnožavaju i opstaju u toj sredini.
– ANTIVIRUSNA SVOJSTVA – Zeolit klinoptilolit blokira virusnu replikaciju tako što adsorbuje viralne partikule i mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa, hepatitisa C.
– ANTIALERGENI EFEKAT – Zeolit klinoptilolit smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja. Neutrališe alergene, pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih. Dovodi do smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima, koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme i artritisa.
 ANTISTRESAN EFEKAT – Zeolit klinoptilolit pozitivno utiče na spavanje i ritam spavanja. Podiže nivo hormona sreće-serotonina u mozgu doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. Zeolit klinoptilolit ublažava tegobe menopauze. Mnogi korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osećaja mira i zadovoljstva, jer uklanjanjem teških metala dozvoljava telu da sačuva magnezijum i onda telo funkcioniše uspešno, s povećanim biološkim izvorom energije.
 ZEOLIT U SPORTU – Aktivirani zeolit sportistima posebno omogućava: – Redukciju procenata laktata, – Smanjenje slobodnih radikala, – Bržu regeneraciju, – Veću izdržljivost, – Osetno bolji uspeh na takmičenju. Naš preparat ne sadrži nikakve supstance, niti dodatke koji su u suprotnosti s antidoping regulativom.
– OSTEOPOROZA I ZACELJIVANJE KOSTIJU – Zeolit  klinoptilolit povećava gustinu kostiju tako što povećava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoblasta. Koristi se i kod bolesti vezivnog tkiva: reumatskog artritisa, lupus erythematodes, fibroza i sjorgens sindroma. Pomaže smanjenju bolova u zglobovima.
 SNIŽAVA NIVO GLUKOZE U KRVI – Doprinosi spuštanju nivoa koncentracije glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija dijabetesa.  Zeolit klinoptilolit transportuje šećer bez pomoći insulina i doprinosi dijabetičarima da duže ostanu insulin zavisni.
– KONTROLIŠE NIVO LIPIDA vraćajući njihove vrednosti u normalu. Zeolit klinoptilolit snižava nivo holesterola, triglicerida na taj način smanjujući rizike od pojave moždanog i srčanog udara.
– HORMONALNA AKTIVNOST – Zeolit klinoptilolit harmonizuje i unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova.
– DETOKSIKACIJA ALKOHOLA – Povećana količina alkohola u krvi remeti normalne biološke procese, a najnepovoljnije se odražava na sposobnost jetre da detoksikuje krv. Zeolit klinoptilolit ublažava mamurluk (mučninu, glavobolju, neprijatnost, uznemirenost) jer otklanja ne samo alkoholne nego i metaboličke toksine.
– VARENJE I PROBAVA – Zeolit klinoptilolit zbog svojih jonoizmenjivačkih sposobnosti može promeniti sadržaj jona i pH nivo u organizmu, čime doprinosi zaštiti sistema, organa za varenje. Takođe, podstiče resorbciju hranljivih materija, poboljšava efikasnost normalne flore u probavnom traktu. Zeolit klinoptilolit podstiče sekreciju citokina, komponente imunološkog sistema koji kreira zdraviji i efikasniji probavni trakt. Probleme kao što su grčevi, nadutost, dijareja ili zatvor, zeolit efikasno reguliše.
– HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA – Zeolit klinoptilolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene hemo ili radioterapije. Zeolit klinoptilolit smanjuje potrebu za analgeticima i normalizuje neke hematološke i biohemijske pokazatelje, pri čemu se posebno značajno uravnotežava nivo sedimentacije, povećava se nivo gvožđa u krvi i povećava broj krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se i difuzni kapacitet pluća, kao i kontrakcije srčanog mišića. Zeolit klinoptilolit ublažava negativne efekte hemoterapije i radioterapije npr. :povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine, nastaju gljivice u ustima i jednjaku. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelog: dobija na težini i u većini slučajeva ima potrebu za jelom. Kod većine nestaje depresija, nesanica. Preporučene dnevne doze iznose minimum 12-14g, raspoređenih u nekoliko uzimanja. Ako hemoterapija sadrži platinu ili litijum onda se zeolit ne uzima na dan hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije.
– NEGA KOŽE – Zeolit klinoptilolit može sem peroralne upotrebe (da se pije) koristiti i kao puder za kožu. Puder za kožu se može koristiti 3-5 puta se po osetljivim delovima kože, na postoperativne ožiljke, akne i druge vidove iritirane kože bez narušenog integriteta. Naročito dobre rezultate zeolit daje kod problema kao što se akne i bubuljice. U tim slučajevima se preporučuje pravljenje smese od zeolita i vode, koje se onda nanosi na primarne delove kože.

0
Zadovoljnih polaznika
0
Šoljica čaja uz razgovor
0
Sati treninga