Petak 10.11.2017. 19:00h predavanje “Put do rešenja problema u Sistemskim konstelacijama” predavač Srđan Popović ULAZ SLOBODAN

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Otkrivanjem uzroka energetske blokade, koji prouzrokuje problem, kroz isceljujuće rečenice, kroz promene fizičkih pozicija predstavnika u Sistemskim konstelacijama, ili putem pomirenja počinilaca i žrtava itd., nalazim put do rešenja problema najčešće:

  1. Uključivanjem onoga što je bilo isključeno iz sistema
  2. Ponovnim dovođenjem u međusobnu vezu i harmoniju onoga što je bilo disharmonično i razdvojeno.

“Rešenje problema” u ovom kontekstu znači otklanjanje energetske blokade i ponovno uspostavljanje ravnoteže u sistemu (Sistemskoj konstelaciji). Ono se manifestuje kroz opuštanje napetosti, rasterećenje i osećaj olakšanja kod svih učesnika koji su bili u Sistemskoj konstelaciji, a posebno klijenta.

Bert Hellinger i Srđan Popović

Bert Hellinger (1925) nemački psihoterapeut, osnivač i rodonačelnik porodičnih konstelacija (poredak ljubavi, order of love, porodični poredak, order…) Autor je preko 100 knjiga na ovu temu, poznatih u celom svetu. Prvi put je bio u Beogradu 2004. od kada datira i ova fotografija.

Predavač Srđan Popović o sebi
Rođen sam 09. 06. 1959. godine, kao treće dete, od oca Vlatka (majora JNA, a kasnije pravnika) i majke Branke (farmaceuta) u Zrenjaninu. Osnovnu školu, kao i gimnaziju, takođe sam završio u Zrenjaninu. U mom rodnom gradu, započeo sam i sa ozbiljnim bavljenjem sportom. Vaterpolo sam igrao punih 19 godina. Od toga 14 godina u Saveznoj ligi Jugoslavije. Imao sam čast, da najčešće budem i kapiten vaterpolo ekipe. Još kao aktivnom igraču, Ratko Rudić najbolji trener bivše Jugoslavije, dozvolio mi je da kod njega završim trenersku školu. 1978. godine, upisujem fakultet i selim se za Beograd, znajući da ću u njemu i ostati da živim. Kasnije, 1985. otvaram svoju prvu privatnu firmu. U biznisu, kao svoj najveći uspeh dostižem 1998. godine, kada sam od multinacionalne američke kompanije “ Sara Lee”, bio proglašen za najboljeg menadžera u Evropi. Početkom raspada Jugoslavije, selim se sa suprugom u Prag, gde se bavim biznisom i treniram praški vaterpolo klub Slavija. Tamo, 1994. postajem ponosni otac divne devojčice. Godine 1997.moja tadašnja supruga i ja zajednički smo odlučili da ne živimo više zajedno. Na radionici Sistemskih konstelacija 2005. godine, srećem svoju sadašnju suprugu.

Sa Sistemskim konstelacijama, susreo sam se po prvi put, krajem devedesetih u Beogradu. Konstelacije je vodila Gospođa Lidije Pecotić.

Moje ozbiljno zanimanje i učenje o ovoj tehnici, počinjem 2003.godine kod, tada poznatog terapeuta, Vlade Ilića. Svoj skromni doprinos dajem u organizaciji 2004. godine, kada gospodin Bert Hellinger prvi put dolazi na međunarodni skup u Beograd. Sa Vladom Ilićem sam proveo četiri godine i 2007. godine prelazim kod gospodina Vedrana Kraljete. Sa Vedranom sam proveo najviše vremena (držao je radionice dva puta mesečno, subotom i nedeljom) u Beogradu. Vedran, koga mnogo cenim i poštujem, omogućio mi je mnogo toga i preneo mi je ogromno znanje i iskustvo. Samo kod njega, sam uradio oko 100 svojih radova i učestvovao sam u preko 1200 tuđih konstelacija. Kažu da je ovo zasigurno nezvanični rekord Balkana, a možda i šire. Od 2007. godine, Vedran mi je dozvolio i omogućio da, uz njegovu asistenciju, vodim neke radove. Takođe mi je dozvolio, na moje insistiranje, da krenem sa eksperimentima u nekim, za to pogodnim, radovima. U konstelatorskom smislu, u saradnji sa njim, u junu 2016.godine tačno na Vidovdan, vodim konstelaciju Kosovski boj. On me tada, na konstelacijama, proglašava za viteza Sistemskih konstelacija. To je ujedno bio i vrhunac naše dugogodišnje saradnje.

Od 2017. godine usko sarađujem sa Gospođom Majom Mandić. Od nje, pri svakom susretu, takođe saznam nešto novo i nadogradim svoje znanje i iskustvo. Zbog toga prema njoj gajim poštovanje i zahvalnost.

Kada se sa ove distance osvrnem nazad na svoj život, shvatim da praktično od 2004. živim, razmišljam, vaspitavam svoju ćerku, savetujem prijatelje i poznanike (kada to od mene očekuju), po principima i filozofiji Sistemskih konstelacija. Sa radošću sam shvatio, da su postale neotuđivi i nepromenljivi deo mog svakodnevnog, a od 2017. i profesionalnog života. Takođe sam svestan i zahvalan, da ovim putem mogu ići do kraja. Radujem se i stremim novim saznanjima, uvidima i iskustvima stečenim kroz literaturu, meditacije i radionice Sistemskih konstelacija. Takođe sam zahvalan svima koji dolaze na radionice koje ja vodim, jer mi time omogućavaju da, zajedno sa njima, rastem i nadograđujem se.

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone