Petak 22.12.2017. u 19:00h predavanje “EMMETT tehnika za otklanjanje bolova” predavač Maja Rakić ULAZ SLOBODAN

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
EMMETT tehniku razvio je Australijanac EMMETT ROSS po kome i nosi naziv. Ova jednostavna neinvazivna metoda dobro se kombinuje sa drugim terapijama i odlično se prilagodjava svakom pojedincu.
EMMETT tahnika omogućava oslobadjanje napetih i zgrčenih mišićnih grupa, ublažava bolove i istovremeno aktivira psiho-fizičku snagu samoizlečenja.

Emmett tehnika je sigurna i jednostavna terapija mišićnog opuštanja razvijena od strane terapeuta Ross Emmetta. Koristi se za oslobađanje bola i neugodnosti u svrhu poboljšanja telesnih pokreta i može da popravi pozitivno emotivno stanje.

Ovo je posebna forma telesne terapije koja uključuje primenu lakog pritiska prstom na određene tačke. Emmett Tehnika se može koristiti kao dopunska terapija za pojačanje efekta bilo koje druge mišićne terapije,npr. masaže, kiropraktike, fizioterapije, neke druge profesionalne terapije, ali može se koristiti i samostalno kao vrlo efektna terapija.

Terapija je ciljana na tkiva koja uključuju mišiće, tetive, ligamente, kožu,zglobove ili ostalo vezivno tkivo (fascia), kao i limfne sudove i organe gastrointestinalnog sistema.

– Šta EMMETT lečenje podrazumeva?

Klijenti mogu biti tretirani dok sede,stoje ili leže. To može biti samostalan tretman, ili u kombinaciji sa drugim tehnikama.

– Kako to radi?

Emmett terapeut se može uporediti sa električarem koji ima znanje da locira kritične tačke na telu i da ih ponovo podesi ispravnom stimulacijom. Dok se blagi pritisak primenjuje na vezivno tkivo (fascia) na pojedinim tačkama mišića i tetiva, blokade se oslobađaju i telo može da postigne rebalans za nekoliko minuta. Stimulaciju registruje centralni nervni sistem primaoca i njegov mozak reaguje slanjem nove instrukcije nazad da utiče na fizičko stanje lokalizovane oblasti.
Rezultat je često trenutna fizička promena.

Emmett Tehnika se uspešno koristi:
– Stres i napetost
– Bol u leđima
– Bolove u zglobovima
– Glavobolja i migrena
– Probleme sa sluhom i vidom
– Napetost mišića i bol
– Digestivne probleme
– PMS (post menstrualni sindrom)
– Probleme bešike
– Tokom trudnoće
– Ograničenja disanja i respiratorni sistem
– Briga za stare i invalide
– Opšte slabosti
– Neravnoteža
– Limfna drenaža
– Stanje straha i traume

www.emmett-terapija.com
(srpska web strana)
www.emmett-therapy.com
(australijska web strana)
FB : Emmett Srbija
Kontakt:Maja Rakić
emmett.srbija@gmail.com
063/600959 Maja Rakić
Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone