Petak 24.05.2019. u 19:00h promotivna radionica “Meditacija srcem” voditelj radionice Dragana Popov ULAZ SLOBODAN

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Meditacija srcem

Poznato nam je da čista i beskonačna Ljubav menja sve.

Nije nepoznato da su vrata Ljubavi naše Srce.

Meditacija srcem je ključ za otvaranje vrata Ljubavi.

Kako otvoriti vrata Ljubavi ?

Tako što ćete  uzeti ključ u ruke, staviti ga u bravu i otvoriti Srce.  Drugačije rečeno, tako što ćete početi meditirati srcem.

Svakodnevnim praktikovanjem meditacije srcem postepeno otključavamo srce za beskonačnu Ljubav.  Beskonačna ljubav je osnovna stvaralačka snaga čoveka.  Ona je izvor svekolikog života.

Postoji protokol po kojem se meditira.  Svakodnevnim ponavljanjem postepeno otključavamo vrata srca. Postepeno ova snaga nas ispunjava.

Draganina uloga u vođenju Meditacije Srcem je da vas inicira u meditaciju. Na vama je dalje.

Meditacija se vežba individualno i u grupi. Nije vam potrebno prethodno iskustvo meditacije. Može svako da prisustvuje.  Meditacija traje sat vremena. Iskustvo pokazuje da se u grupnom radu individualni kapaciteti povećavaju i pozitivno utiču na sve učesnike u meditaciji.

Dragana Popov Gaulhet

Par reči o meni

Moj put budjenja je počeo pre oko dvadeset i pet godina spoznajom dve stvari: da nisam srećna,  niti da svesno živim život.  Odlukom da hoću da postanem srećna i svesna je počelo moje traganje za srećom i zatim otkrivanje onoga što smo mi svi – Ljubav. Uistinu govoreći sve je počelo i mnogo pre ova dva uvida!

Kao što i biva u našoj civilizaciji putovanje Buđenja sam započela traganjem za znanjem. Zvanično sam započela put savremenom psihologijom. Nekoliko godina sam učila i vežbala tehnike psihologije da bih me moj slobodni duh odvedeo do Transcedentalne meditacije u koju sam se i inicirala.  Ovo su bila vrata ka duhovnosti i koja su me odvela do drugih vrsta meditacije – meditacija srca, tišine, vipasana, dinamičke meditacije. Posle dvadeset godina meditiranja, meditacija mi je danas  neotuđivi i sastavni deo života, deo lične higijene.

S otkrićem meditacije počela sam da bivam svesna neophodnosti usaglašavanja tela i duha. Ovaj uvid me je odveo ka Indiji koja ima najdužu i veoma očuvanu tradiciju  jogista, dakle široku paletu  joga disanja  – pranajama i joga tela – asana i ostalih praksi pročišćenja tela, kao neophodnih vežbi na putu ka božanskoj ljubavi i jedinstvu. Odnosno, neophodnih vežbi za harmonizaciju duha i tela.

Od pre šest godina učitelj sam Joga Terre i Joge daha odnosno specifične tehnike Bhastrika pranajame i Khapala Bhati pranajame u formi jednodnevne intezivne radionice disanja i individualno radim tehniku lečenja svetlom – rukopolaganje u koju me je inicirala Majka Mera pre četiri godine.

 

Namaste

Dragana

 

 

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone