Ponedeljak 28.08.2017. u 19:00h meditacija sa budističkim monahom Bhante Dhammasamijem ULAZ SLOBODAN

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

OBAVEZNE PRIJAVE na mejl anitabrzakovic@yahoo.com ili na 063-568605 

Prvih 15-20 minuta bi bilo predstavljanje i uvodne instrukcije,
a nakon toga 40 minuta  vođena meditacija, kako bi prisutni uz njihove instrukcije i praktično isprobali budističku meditaciju. Na kraju je mogućnost postavljanja pitanja. Prevod sa engleskog obezbeđen.

Bhante Dhammasami 2
Poštovani dr Khammai Damasami  je theravada budistički monah preko trideset godina i profesor na Theravada Buddhist Missionary University u Jangunu, Mjanmar. Takođe je od 2009. poverenik i saradnik Oxford Centre for Buddhist Studies, kao i zvanični budistički sveštenik na univerzitetu u Oksfordu, gde živi.

Meditaciju podučava od 1993, prvo na Šri Lanki, da bi 1996. prešao u Veliku Britaniju, gde vodi nedeljne vipassana kurseve. Takođe daje redovne časove vipassana meditacije studentima sa oksfordskog i londonskog univerziteta. Vodi i kurseve meditacije u Tajlandu, Singapuru, Ma?arskoj, Španiji i Srbiji. Objavio je dve knjige o vipassana meditaciji: Mindfulness Meditation Made Easy i Different Aspects of Mindfulness Meditation, od kojih je ova prva objavljena i na srpskom.
Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone