Magnezijum ulje MAGNESIUM OIL spray 100ml=1790din

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Magnezijum ulje u spreju

MagneyijumOriginalBetterYou Magnesium Oil Original Spray 100ml

Magnesium Oil Original Spray sadrži 100% prirodne sastojke i predstavlja čist prirodan izvor magnezijum-hlorida iz Severnog mora, iz dela po imenu Zechstein poznatog kao najbolji izvor magnezijuma na svetu.

10 pritisaka na aplikator daje količinu od 180mg (60% RDA) magnezijuma, u jednom pakovanju ima 800 aplikacija tj. količina je dovoljna za 2-3 meseca upotrebe.

 

 

MagneyijumNightBetterYou Magnesium Oil Goodnight Spray 100ml

Magnesium Oil Goodnight Spray sadrži 100% prirodne sastojke i predstavlja kombinaciju magnezijuma sa esencijalnim uljima koja potpomažu opuštanje i relaksirajući san.

10 pritisaka na aplikator daje količinu od 150mg (50% RDA) magnezijuma, u jednom pakovanju ima 800 aplikacija tj. količina je dovoljna za 2-3 meseca upotrebe.

 

 

MagneyijumJointBetterYou Magnesium Oil Joint Spray 100ml

Magnesium Oil Joint Spray kombinuje koncentrovani rastvor Zechstein Inside® magnezijum-hlorida sa glukozaminom, mentolom i uljima četinara. Idealan je za aplikaciju na zglobove i mišiće, naročito kod bolova i stegnutosti, prijatnog je mirisa i veoma se dobro apsorbuje tako da se miris gubi nekoliko minuta nakon aplikacije, za razliku od krema i gelova  protiv bolova koji ima izrazito jak i dugotrajan miris.

10 pritisaka na aplikator daje količinu od 90mg (30% RDA) magnezijuma sa glukozaminom.

 

Narudžbine na tel. 063/568605 Joga studio Hipokrat Novi Sad
 
Magnezijum je čudotvorni mineral poznat po svom isceljujućem delovanju na širok spektar bolesti, antiinflamatornom delovanju i usporavanju procesa starenja. Magnezijum je neophodan za mnoge enzimske reakcije, posebno u vezi sa proizvodnjom ćelijske energije. Poslednjih decenija se značajno smanjio unos magnezijuma putem ishrane zbog upotrebe neorganskog đubriva i preteranog unosa kalcijuma. Procenat apsorpcije magnezijuma varira i u obrnutom je odnosu s količinom unesenog magnezijuma – kad se konzumira preporučena dnevna doza (RDI) magnezijuma, što je u proseku između 360 i 410 mg dnevno, apsorbuje se približno 50% magnezijuma, ali kad se unose količine manje od optimalnih možemo apsorbovati čak 75%. Magnezijum-hlorid kada se uzima oralno ima gorko-slani ukus, ali se može dodavati u hranu i piće da bi se prikrio neugodan ukus. Apsorpcija magnezijuma u tankom crevu opada sa starenjem i prisutnošću gastrointestinalnih poremećaja, a posebno kod neravnoteže uzrokovane antibioticima i drugim lekovima. Svi ovi navedeni problemi čine privlačnijom transdermalnu upotrebu – apsorpciju kroz kožu, kako bi zaobišli sistem za varenje i potrebu za hlorovodi?nom kiselinom i pravilnim radom probavnog trakta.

Magnezijum-hlorid se sastoji od 11,8% magnezijuma vezanog za 88,2% hlorida, a dobija se isparavanjem slanih voda, uglavnom morske vode. Nakon odvajanja natrijum-hlorida preostaje gorki talog koji se uglavnom sastoji od magnezijum-hlorida i magnezijum-sulfata. U suvom obliku magnezijum-hlorid se obično prodaje u obliku belih higroskopnih (privlače vodu) ljuskica i taj afinitet prema vodi znači da se magnezijum-hlorid može koristiti kao proizvod koji se naziva “magnezijumovo ulje”, koje se može koristiti na koži za transdermalnu terapiju magnezijumom i ono nije ulje u pravom smislu reči, ali podseća na ulje kad se utrljava u kožu.

DELOVANJE MAGNEZIJUM-HLORIDA

 • ANTIMIKROBNO DELOVANJE
 • BLAGOTVORNI UTICAJ NA BOLESTI-blagotvoran kod širokog raspona bolesti, to uključuje bolesti probavnog trakta kao što su kolitis i problemi sa žučnom kesicom, Parkinsonovu bolest, drhtavicu i grčeve u mišićima, akne, ekceme, psorijazu, bradavice i svrbljivu kožu, impotenciju, hipertrofiju prostate, probleme s mozgom i cirkulacijom, astmu, polensku groznicu, urtikariju i anafilaktičke reakcije, akutni napad astme, šok, tetanus, herpes zoster, akutni i hronični konjunktivitis, reumatske bolesti, mnoge alergije i sindrom hroničnog umora.
 • PREVENTIVNI UTICAJ PROTIV POJAVE KARCINOMA
 • SMIRUJUĆI UTICAJ NA NERVNI SISTEM
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAV SAN
 • DEJSTVO NA PODMLADJIVANJE I USPORAVANJE STARENJA
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA MENSTRUALNE PROBLEME
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA RAD KARDIOVASKULARNOG SISTEMA
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA PROBLEME SA PROSTATOM
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE ZGLOBOVA
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE KOSTIJU I OSTEOPOROZU –
 • BLAGOTVORAN UTICAJ NA ZDRAVLJE ZUBA

UPOZORENJE!!! Uzimanje dodatnog magnezijuma trebalo bi izbegavati ukoliko imate ozbiljne probleme s bubrezima (npr. ako ste na dijalizi), kao i kod mijastenije gravis. Budite oprezni i kod ozbiljne slabosti nadbubrežnih žlijezda ili niskog krvnog pritiska jer previše magnezijuma može uzrokovati slabost mišića i ako se to dogodi, privremeno uzimajte više kalcijuma.

Izvor: “Transdermal Magnesium Therapy” by Mark Sircus i prerada  članka Waltera Lasta “Magnesium Chloride for Health & Rejuvenation”, dostupnog na http://www.health-sciencespirit.com/magnesiumchloride.html by Barbara Bourke

Transdermalna upotreba magnezijum ulja u spreju – najefikasnija i najekonomičnija aplikacija magnezijuma uz najbolju apsorpciju je aplikacija direktno na kožu koja se može primeniti na dve na?ina:

1. Našpricajte magnezijum ulje na pojedine delove tela – butine, stomak, ruke kao i na bolne delove-zglobove, mišiće itd. Nakon aplikacije utrljavajte ulje koliko želite dugo, što duže utrljavate bolja je apsorpcija. Možete nakon utrljavanja da ostavite magnezijum ulje na koži ili da ga nakon 30 minuta obrišete vlažnom krpom. Kod nekih ljudi može se javiti peckanje nakon aplikacije koja nestaje nakon uklanjanja ulja sa kože.

2. Utrljate ulje magnezijuma u celo telo od vrata do skočnih zglobova, izbegavajući genitalije i bradavice. Možete naneti ulje ako želite i na lice i potiljak. Za ovo Vam je potrebno najmanje desetak minuta i najbolje je da ulje aplikujete u dlanove i onda ga utrljate u kožu (kao kad nanosite losion za sunčanje) i nakon toga ostavite tako aplikovano ulje na koži najmanje 30 minuta, a nakon toga se istuširajte samo vodom, bez sapuna.

NAPOMENA!!! Izbegavati kontakt sa očima i sveže izbrijanim površinama kože. Ne preporučuje se nanošenje krema ili losiona na kožu pre aplikacije magnezijum ulja jer se time smanjuje apsorpcija.

Učestalost nanošenja: Prva 3-4 meseca preporučuje se svakodnevna aplikacija magnezijum ulja. 10 pritisaka na aplikator je koli?ina od 180mg (60% RDA) magnezijuma, u jednom pakovanju ima 800 aplikacija tj. količina je dovoljna za 2-3 meseca upotrebe. Nakon 3-4 meseca upotrebe preporučuje se transdermalna aplikacija magnezijuma nekoliko puta nedeljno.

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply