Petak 1.12.2017.- nedelja 10.12.2017. 18:00-20:00h Desetodnevni kurs KALARI veštine predavač Arpit Singh (Indija)

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Kalari je borilačka veština, u današnje vreme takodje poznata kao Dance Art. Mada  originalno osmišljena za vojnike,  ova disciplina je sada potpuno prilagodjena za plesače i rekreativce pošto ima elemente ritmičke koreografije. Uz to pripada  naprednijem obliku joge u pokretu i takodje ima energetski dinamične borbene pokrete.

Fokus je na punom razvoju tela. Istrenirati svoje telo da postane kao fleksibilan čelik. Kate (nazvane “noge”) uključuju udarce sa zasecanjem, udarce pesnicom, šamare I skakanje iz niskog čučnja do velike visine I zgrabiti protivnika (u naprednijim formama). Dakle, u osnovi će biti ostvaren skoro svaki mišić u telu.

Koncetracija je na kontrakciji i ekspanziji kroz donji stomak (nambi) – koji radi kao centar tela za okrete (spiralne), udarce, skokove i opšte pokrete. Skoro se svaki pokret može posmatrati kao skupljanje, kretanje i proširivanje energiju oko ove tačke.

Akcenat je na brzini i ciljanu tačnost nad grubom silom. Veżbači koji su proveli dugo vremena trenirajući ovu disciplinu, imaju tendenciju da razviju izdużene I tanke mišiće – oni su jaki, ali i veoma fleksibilan.

https://www.youtube.com/watch?v=OJuSyEt-0CM
https://www.youtube.com/watch?v=rIlKhy85ko0

Cena desetodnevnog kursa: 200 EUR u dinarskoj protivvrednosti za prijave do 1.11.2017., za prijave nakon tog datuma cena je 230 EUR
Informacije i prijave: tel. 063-568605 ili mejlom na anita@hipokrat.co.rs

Arpit Singh je praktičar kalaripayattu-a i fire dancer artist. Trenirao je od 2009. do 2014. godine u tradicionalnoj gurukulam metodologiji pod Guru P. Thankappan Assana, Abani Bisvas i Ajithom kumar T. Njegova specijalizacija u Kalaripayatu-u sledi strogu obuku Gurukul u borilačkoj umetnosti Veda, Thrissur & Maruthi Marma Kalaripayattu Chikilsa Sangam, Trivandrum u Kerali, Indija.

Posle ovoga se preselio u Mumbai i vodio svoj studio Kalarpayattu-a  ali takođe predaje i praktikuje kalaripayattu na drugim mestima. Podučava nekolicinu pozorišnih i filmskih umetnika, plesača,kao I ljudi iz  svih sfera života kako bi im pomogao da postignu viši nivo zdravlja, kako fizički tako i mentalno, kao i da im pomogne da se uključe u najstariju borilačku veštinu u svetu i sam ponos tradicionalne indijske veštine, Kalaripayattu.

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone