Joga za mame i bebe sa Anom Plisnić

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Joga za mame i bebe
četvrtak 10:30-12:00, Hipokrat sala

Kontakt mob: 062-1790 156

joga-bebeJoga za mame i bebe predstavlja idealan vid vežbanja koje objedinjuje majčine i bebine potrebe. Radi se o dinamičnim časovima postnatal joge koji pružaju priliku mamama da se brzo vrate u formu, te povrate snagu nakon porodjaja, dojenja i neprospavanih noći. Fokus ovih časova je na jačanju snage i stabilnosti mišića ledja, stomaka i karlice, te na otklanjanu napetosti u ramenima i vratu koje žene često osete u periodu dojenja. Takodje, na časovima se jača duhovna, emotivna i fizička veza izmedju mame i bebe, te mama ima priliku da nauči razne vežbe koje može kući svakodnevno praktikovati sa svojom bebom. Osim navedenih vežbi za mame, radimo vežbice i masažu za bebe kako bi mama sama mogla pratiti motorički razvoj deteta, te vežbice koje potiču varenje i regulišu obrasce spavanja kod beba.

Lepota ovih joga časova leži u činjenici da oni predstavljaju uživanje i za mamu i za bebu, i ako imate strah da će vaša beba biti plačljiva, nemirna, i da se možda neće moći uklopiti, ovi časovi su upravo da Vas razuvere, jer Vaše bebe su radoznale, nasmejane i zaigrane. Časovi su koncipirani i podredjeni bebinim potrebama, tako da ste potpuno slobodni da u svakom trenutku bebu nahranite, presvučete, uspavate i utešite. Kao što je poznato, joga otklanja stres u životu pojedinca, dok joga za mame i bebe upravo nas uči da prepoznajemo i odgovaramo na bebine potrebe bez stresa, u isto vreme dok smo posvećeni sebi, te uživamo podršku drugih mama u grupi.

joga bebe 2Dobrobiti za mame:

 •  brži povratak u formu od pre trudnoće
 • povećanje snage i fleksibilnosti
 • ravnoteža tela i uma
 • smanjenje napetosti u telu, reduciranje boli u ramenom pojasu i ledjima
 • smanjenje anksioznosti, stresa i postporodjajne depresije
 • učenje joga prakse koju možete same izvoditi kući
 • učenje baby joga rutine i masaže koju možete redovno praktikovati sa svojom bebom kući
 • nova prijateljstva s drugim mamama
 • novim majkama joga pomaže da se lakše nose sa stresom ranog majčinstva

Dobrobiti za bebe:

 • bolji obrasci spavanja
 • stimulacija nervnog i digestivnog sistema često utiče na nestanak kolika
 • taktilna stimulacija unapredjuje razvoj mozga i nervnog sistema
 • ovaj vid aktivnosti (kroz visoki stepen prisutnosti) pomaže mami i bebi da se još više povežu i da se probudi njihova komunikacija
 • povećanje bebine snalažljivosti u novim situacijama
 • beba se uči interakciji s drugima i aktivnoj igri

Šta poneti na ?as?

 • ćebence za bebu
 • bebinu najdražu igračku
 • hranu za bebu
 • pelenu
 • ugodnu odeću za mamu i bebu
 • preporuka je da se beba nahrani jedan sat pre vežbanja, a mama da vežba na prazan stomak (da je prošlo bar 2 sata od poslednjeg obroka)

ana plisnicANA PLISNIĆ
Sertifikovana instruktorka Prenatal, Hatha/Vinyasa i Yin joge američke joga alianse
Kontakti:
mob: 062/1790 156 
mail: ana.plisnic@me.com
Facebook: Ana Plisnic Yoga

Ana je rodje 1980 u Livnu, BiH. Završila je Fonetiku i Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Takodje je i muzički obrazovana (instrument violončelo), i veliki je ljubitelj ekstremnih sportova poput ronjenja na boce i jedrenja. Udala se u Novom Sadu, i majka je dvoje dece, Lava i Lare.  Započela je svoj put bavljenja jogom 2010. godine, isprva kroz terapeutsku jogu nakon operacije koljena  koja se dogodila godinu dana nakon rodjenja prvog deteta kao rezultat velike traume tokom poroda. Uvidevši koliko je joga osnažila njen organizam i doživevši preobrazbu u duhovnom i mentalnom smislu, Ana se uspeva rešiti traume i oseća se spremnom za drugo dete. Tokom svoje druge trudnoće vežbala je prenatal jogu svakodnevno i kao rezultat dobre pripreme useldio je iznimno lak porod. Potaknuta svojim iskustvom i na nagovor svoje instruktorke Pinar Enginsu,  vec mesec dana nakon porodjaja (u aprilu 2013.) pohadja  kurs za instruktora prenatal joge (100 sati) u Yoga Shali (Ankara) kako bi svoje iskustvo i znanje mogla preneti ostalim trudnicama. Takodje, osmišljava postnatalni program joge za mame i bebe kombinirajući postnatal jogu i razne vežbe za motorički razvoj beba koje je naučila kroz Bobath terapiju, koju je pohadjala sa svojim sinom kako bi bolje pratila njegov motorički razvoj nakon traumatičnog poroda. U periodu od 2013. do 2016. godine redovito je držala časove joge za trudnice i joge za mame i bebe, razne radionice pripreme za porodjaj kroz jogu, radionice važnosti dodira, dojenja i joge s bebama u Turskoj i regionu, djelujući pod nazivom Ana PLisnić Yoga Path.

2014. godine završava Hatha/Vinyasa kurs za instruktora joge (200 sati) kod Pinar Enginsu i Gokhana Yavuza (sertifikovanih instruktora joge, američke joga alijanse (American Yoga Alliance – www.yogaalliance.org) u Yoga Shali (Ankara) gde počinje da drži Vinyasa časove na engleskom za strance. Kako bi produbila svoju praksu završava kurs Yin Yoge (120 sati) kod Medine Duman I nastavlja s daljnim usavršavanjem pohadjajući razne radionice i kurseve vezane uz jogu kod učitelja Marca Bianca i Petre Friganović-Bianco (Ashtanga), Sandrine Kamhi i Ozlem Naman (Vinyasa), Sine Ozsoy (Iyengar), Tayfun Koc (Ashtanga), te radionice i kurseve vezane uz porod (Gizem Onay, Ulla Marton), aromaterapiju u trudnoći i kod beba i dece (Petra BRzović), te masažu za bebe (IAIM – International Association of Infant Massage, Ewa Westman).

Ana se takodjer kvalificirala za rad s malenom decom završivši Birthlight kurs za Toddler Yogu (djeca uzrasta od 18 meseci do 3 godine) u Cambridgu kod  Emme Philip i Rainbow Kids Yogu u Zagrebu kod Cayetane Rodenas (za decu od 3 godine na dalje). Najveća inspiracija za rad s djecom su joj vlastita djeca,  Lav i Lara, koje smatra svojim najvećim učiteljima i sa čijim rodjenjima je i započeo njen put ostvarenja kroz jogu, put u sebe.

Trenuta?no Ana vežba Power/Vinyasa jogu kod učitelja Zorana Zrnića i Shadow jogu kod učitelja Andreya Rozhnova u Novom Sadu.

YOGA CERTIFICATES:

100 hrs PRENATAL YOGA TTC, Pinar Enginsu, Ankara, Turkey (May 2013)

image

Laughter Yoga Leader, Danijela BIondić Vidaković Zagreb, Croatia (June 2013)

200 hrs HATHA and VINYASA YOGA TTC, Pinar Enginsu, Ankara, Turkey (June 2014)

image

RAINBOW KIDS YOGA INSTRUCTOR, Cayetana Rodenas, Zagreb, Croatia (November 2014)

120 hrs YIN YOGA TTC, Medina Duman, Ankara, Turkey (May 2015)

BIRTHLIGHT TODDLER YOGA COURSE, Emma Philip, Cambridge, England (June 2015)

WORKSHOPS and others certifications:

INVERSIONS, Sandrine Kamhi, Ankara, January 2014

 

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone