Aruni škola Hatha joge – NOVI CIKLUS – instruktor Zoran Zrnić – ponedeljak i sreda 19:00-20:15h

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje –
učite i vežbajte jogu.

Novi ciklus vežbanja sa teorijskim  predavanjima
ARUNI Škola Hatha joge Zorana Zrnića

joga.org.rs/aruni-skola-joge.html

Časovi se održavaju
ponedeljkom i sredom
19:00-20:15h
u velikoj sali Joga studija Hipokrat

Časovi Aruni Hatha joge održavaju se redovno tokom cele godine!!!

Aruni škola joge bavi se teorijom joge na vrlo jednostavan i pristupačan način. Teorija oslobođena dogmi, misticizma i religije pomaže da vežbač dobije ono najbolje što joga pruža. Teorijski okvir baziran na filozofskim osnovama joge i istorijskom razvoju joge uklopljen u današnji, savremeni način  života daje nam solidnu osnovu za praktikovanje joge. Joga je praktična disciplina bazirana na iskustvu i uvidima. Svako sam prolazi kroz određeni proces promene i transformacije. Dolazi do promena i poboljšanje na fizičkom nivou, a potom dolazi do promene na mentalnom, psihičkom i emotivnom nivou. Rezultat je bolji i kvalitetniji život i blagostanje na svim nivoima. Kroz ulaganje fizičkog i mentalnog napora učimo da se oslobađamo ustaljenih obrazaca ponašanja koji nisu korisni za nas i naš organizam. Naviknuti smo na obrasce “šta smo mogli” ili “šta bismo mogli” da uradimo i odlažemo ono što treba da uradimo ukoliko smo nezadovoljni sadašnjim stanjem. Ono što treba da uradimo je promena i to promena na svim nivoima. Promena na fizičkom nivou je prvi korak i najgrublji nivo i preko te promene doći ćemo do finijih nivoa. Važno je da se pokrenemo i da radimo nešto konkretno i to sada i odmah i da razbijemo tu staru matricu uverenja, navika, načina razmišljanja i ponašanja koja nam nisu korisna.

Aruni škola joge nas uči principe vežbanja joga položaja – asana i principe disanja u toku vežbanja. Učimo kako osvešćeno disanje, jogičko disanje, pozitivno utiče na naš um i kako vežbajući jogu poboljšavamo svoje fizičko, mentalno, psihičko i emotivno stanje. Objašnjavajući jogu iz različitih uglova želimo da pokažemo kako je joga sveobuhvatna i kako utiče na sve nivoe našeg postojanja. Svakom temom bavićemo se do onog nivoa koji je dovoljan vežbaču da bolje shvati šta je joga i da poboljša efikasnost i efektivnost sopstvenog vežbanja.

Struktura časa

Čas traje 75 minuta.

 Prvi deo časa traje 15-20 min. Predavanje o jogi sa različitim temama.

Glavni deo časa traje 45-50 min. Praktičan rad, vežbanje i pokazivanje kako se pravilno izvode joga položaji uz detaljno objašnjavanje i nameštanje u položajima. Podučavanje tehnike disanja tokom izvođenja položaja.

 Završni deo časa traje 10-15 min. Opuštanje, potpuna jogička relaksacija  – Joga nidra.

Informacije i prijave na 063-510704

 

Zoran Zrnić
Zoranovu detaljnu biografiju pogledajte na njegovom Linkedin profilu
Osnivač i idejni tvorac “Hipokrat Joga Studio”, “Hipokrat Integrativni Centar” i “Aruni Škola Joge”. Učitelj joge i meditacije, Reiki praktičar, NLP Master i Professional coach. Trenutno je na Master studijama iz Integrativnih zdravstvenih nauka. Jogom i meditacijom bavi se od 2000. god. Usavršavao se na mnogobrojnim kursevima u zemlji i inostranstvu. Posle dvanaest godina ličnog razvoja i usavršavanja u jogi 2012. god. završava kurs za instruktora joge. Završio je tromesečni kurs meditacije 2013. god. Pohađao je školu budističke meditacije. Predavač je i instruktor na kursu za obuku instruktora joge od 2013. god.
Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone