Aruni škola joge – NOVI CIKLUS – instruktor Zoran Zrnić – ponedeljak i sreda 19:00-20:15h

Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje –
učite i vežbajte jogu.

Novi ciklus ARUNI Škola joge Zorana Zrnića
od 12.02. do 15.06.2018. – traje četiri meseca.
joga.org.rs/aruni-skola-joge.html

Časovi se održavaju
ponedeljkom i sredom
19:00-20:15h
u novoj velikoj sali Joga studija Hipokrat

aruni salaAruni škola joge podučava kako fizičko vežbanje, izvođenje joga položaja, uz osvešćeno disanje, jogičko disanje, pozitivno utiče na naš um i kako vežbajući jogu poboljšavamo svoje fizičko, mentalno, psihičko i emotivno stanje. Objašnjavajući jogu na jednostavan način iz različitih uglova želimo da pokažemo kako je joga sveobuhvatna i kako utiče na sve nivoe našeg postojanja. Svakom  oblašću bavićemo se do onog nivoa koji je dovoljan prosečnom vežbaču da bolje shvati šta je joga i da poboljša efikasnost i efektivnost sopstvenog vežbanja.

Bavićemo se sledećim temama:

 • šta je joga,
 • istorija joge,
 • psihologija joge,
 • filozofija joge,
 • vrste i stilovi joge,
 • dobrobiti joge,
 • poznati jogiji u prošlosti i danas,
 • sanskritski nazivi asana,
 • Patanđalijeve joga sutre,
 • pranajama, meditacija, koncentracija, bande, krije, šatkarme, mudre, mantre, sankalpa, čakre, nadiji,
 • anatomija, antropomotorika, biomehanika, fiziologija,
 • principi vežbanja,
 • terapeutska svojstva i kontraindikacije joga položaja,
 • joga nidra,
 • ishrana i vežbanje joge.


  Časovi traju 90 minuta. 
  Početak časa, 15-20 min. kratko predavanje o jogi sa različitim temama. Glavni deo časa, oko 60 min. praktičan rad, pokazivanje izvoeđnja joga položaja uz detaljno objašnjavanje i nameštanje u položajima. Podučavanje tehnika disanja tokom izvođenja položaja. Završetak časa, 10-15 min. potpuna jogička relaksacija-Joga nidra.

  Cena: 2500din mesečno 

  Informacije i prijave na 063-510704

zoran
Zoran Zrnić, instruktor u Joga studiju “Hipokrat” i njegov osnivač. Po zanimanju ekonomista, osnivač i rukovodilac firme “Hipokrat” koja se od 1990. bavi distribucijom stomatološkog materijala, a od 2006. izdavanjem specijalizovanog časopisa za stomatologiju www.dental-tribune.rs. Reiki praktičar i NLP Master. Trenutno je na Master studijama iz Integrativnih medicinskih nauka.
Jogom i meditacijom se bavi od 2002. Usavršavao se na mnogobrojnim kursevima u zemlji i inostranstvu. Zvanje i sertifikat joga instruktora stekao je pohađajući šestomesečni kurs u “Vidya yoga” školi Dragana Lončara u Beogradu, gde je završio i tromesečni kurs za meditaciju. Pored svojih redovnih časova joge, grupnih i individualnih, instruktor je na kursu za obuku instruktora joge “Vidya yoga” škole.
Počeo je da uči i vežba samostalno iz knjiga. Posle nekoliko godina samostalnog rada krenuo je da vežba i uči kod poznatog novosadskog učitelja joge prof. dr Dragana Petrovića.
Usavršavao se na mnogobrojnim kursevima u zemlji i inostranstvu. Pohađao je nekoliko kurseva Šedou joge (Shadow Yoga – – www.shadowyoga.com) i Nata joge (Nata Yoga) kod učitelja Šandora Remetea, kurseve Aštanga joge (Ashtanga Yoga) kod učitelja Dilana Bernštajna (Dylan Bernstein –www.stillnessinaction.com) i Pauer joge (Power Yoga www.poweryoga.com) kod učitelja Brajana Kesta (Bryan Kest), kao i kurseve koje je Walter Thirak Ruta  održavao u Beogradu.
Zvanje i sertifikat joga instruktora stekao je pohađajući “Vidya yoga” školu Dragana Lončara u Beogradu. Intenzivni šestomesečni kurs od 200 sati treninga u skladu je sa standardima Američke joga alijanse (Yoga Alliance– www.yogaalliance.org).
Preporučite drugima ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone